Ventspils valstspilsētas pašvaldība izstājas no biedrībām “Basketbola klubs “Ventspils”” un “Latvijas tūrisma informācijas organizāciju asociācija “LATTŪRINFO””

1

2023. gada 1. janvārī spēkā stājās Pašvaldību likums, saskaņā ar kuru ir noteikts jauns regulējums attiecībā uz pašvaldības dalību biedrībās un nodibinājumos. Atbilstoši Pašvaldību likuma 79. pantam pašvaldības līdzdalība ir pieļaujama tikai tādā biedrībā, kurā visi biedri ir pašvaldības, biedrībā, kurā pašvaldības dalību paredz starptautiskie normatīvie akti, likums vai Ministru kabineta noteikumi vai arī biedrībā, kurā pašvaldības dalība ir nepieciešama sabiedrības virzītas vietējās attīstības īstenošanai.

Izvērtējot Ventspils valstspilsētas pašvaldības dalību biedrībās konstatējams, ka dalība biedrībās basketbola klubs “Ventspils” un “Latvijas tūrisma informācijas organizāciju asociācija “LATTŪRINFO”” neatbilst Pašvaldību likuma 79. panta pazīmēm, tādēļ otrdien, 20. jūnijā,  Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu “Par izstāšanos no biedrībām “Basketbola klubs “Ventspils”” un “Latvijas tūrisma informācijas organizāciju asociācija “LATTŪRINFO””.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture