Ventspils Augstskolas docente Dace Štefenberga saņēmusi balvu par ieguldījumu zinātnē

1

Ventspils Augstskolas docente Dace Štefenberga Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) saņēmusi profesora Benjamiņa Treija balvu. Benjamiņš Treijs bijis zinātnieks un ekonomikas profesors. Balva tiek pasniegta par nozīmīgiem pētījumiem ekonomikā un izstrādātu un aizstāvētu promocijas darbu.

Dacei Štefenbergai balvu pasniedza kā jaunajai zinātniecei par pētījumiem ekonomikā un promocijas darbu ‘Inovatīva uzņēmējdarbība reģiona ekonomikā”, kas tika aizstāvēts 2022. gada 17. jūnijā LBTU promocijas padomē, iegūstot Ph.D. zinātnes doktora grādu ekonomikā un uzņēmējdarbībā.

Benjamiņš Treijs (1914-2002) bija ievērojams ekonomikas profesors un zinātnieks, kura vārdā nosaukta balva izcilākajiem doktoriem par izstrādātu un aizstāvētu promocijas darbu vai būtisku zinātnisku pētījumu piecu gadu periodā pēc aizstāvēšanas. Balva iedibināta 2007. gadā, lai godinātu profesora Benjamiņa Treija ieguldījumu zinātnē un tās mecenāts ir profesora mazdēls Nils Treijs.

Balva tika pasniegta Latvijas Lauksaimniecības un Meža zinātņu akadēmijas kopsapulcē, kur D. Štefenberga uzstājās ar referātu „Sadarbība un inovatīva uzņēmējdarbība ekonomikas attīstībai reģionos”, kas veltīts sadarbības un policentriskas attīstības nozīmei Latvijā.

Ventspils Augstskola sveic Daci Štefenbergu un lepojas ar docentes panākumiem!


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture