Tranzīta satiksme pārventas mazajās D kategorijas ielās

Jautājums uzdots: Jānis 28. jūnijs

Ko pilsētas vadība plāno darīt vai nedarīt, lai samazinātu tranzīta satiksmi starp Lidotāju un Embūtes ielām. Pēdējo reizi kad griezos ar šo jautājumu komunālajā pārvaldē , man atbildēja, ka tas radīs neērtības daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem.


3 comments

  1. Mārtiņš Rozentāls

    Mārtiņš Rozentāls, 29. jūnijs 2023 - 12:12

    Informējam, ka tiks pielietoti kompleksi risinājumi, kādā veidā samazināt gan atļauto braukšanas ātrumu, gan tranzīta satiksmi šajās ielās (ne tikai Jūsu pieminētajās Lidotāju un Embūtes ielās).
    Tādēļ, vesela mēneša garumā pilsētas iedzīvotāji varēja piedalīties aptaujā, kurā tika piedāvāti varianti un risinājumi, kā šo problēmu risināt.
    Katrai vietai tiks piemeklēti iespējami labākie risinājumi (30km/h zonas izveidošana / stacionāri ātrumvaļņi / vienādas nozīmes krustojumi, kur priekšroka nav nevienam, bet ir jādod ceļš tam transportlīdzekļa vadītājam, kas tuvojas no labās puses). Kā Ventspils Komunālā pārvalde norādīja, tad šis jautājums atkārtoti tiks izskatīts Pilsētas attīstības komisijā un atbalsta gadījumā tad pakāpeniski pa gadiem visos mazstāvu dzīvojamās apbūves rajonos ieviesīsim satiksmes mierināšanas pasākumus.

  2. Ventspils Komunālā pārvalde

    Ventspils Komunālā pārvalde, 29. jūnijs 2023 - 07:38

    Dzīvojamo rajonu aprīkošana ar 30 km/h ātruma ierobežojumu lielā mērā ierobežotu tranzīta satiksmi, tādēļ šis jautājums tuvāko nedēļu laikā tiks skatīts pilsētas attīstības un vides komisijā. Pozitīva lēmuma gadījumā nākamā gada sākumā šie rajoni tiktu aprīkoti ar attiecīgām ceļa zīmēm. Pilnīga transporta ierobežošana nav pieļaujama, jo ielas ir publiskā infrastruktūra, kur nedrīkst likt šādus ierobežojumus.

    1. Jānis

      Atbilde: Ventspils Komunālā pārvalde

      Jānis, 29. jūnijs 2023 - 11:09

      30 km/h zīmes jau atrodas uz šīm ieliņām, bet vai kāds tās ievēro? Jūsu pasākums ar ātruma ierobežojošajām zīmēm ir absolūti bezjēdzīgs pasākums ķeksīša dēļ. Publiskai infrastruktūrai ir paredzēts konkrēts pielietojums, un D kategorijas ielas nav paredzētas tranzīta kustībai, bet tikai pieļaujama. No Jums gaida reālus pasākumus, lai tranzīta braucēji nebūtu ieinteresēti braukt pa šīm ielām, ko var panākt sakārtojot maģistrālās ielas un krustojumus, vienlaicīgi virzot transporta plūsmu ar vienvirziena ielām.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture