Noslēgusies pieteikšanās valsts atbalstam apkures izdevumu daļējai kompensēšanai

1

Laika periodā no 2022. gada 1. oktobra līdz 2023. gada 31. maijam, kad visā valstī mājsaimniecībām bija iespēja pieteikties daļējai energoresursu cenu pieauguma kompensācijai, Ventspils pilsētā tika saņemti 4 242 pieteikumi, 2 475 no tiem reģistrēti portālā www.epakalpojumi.lv.

Lielākais pieteikumu skaits bija saņemts par malku neiesniedzot čeku līdz 2022. gada 30. novembrim – 81 %, kad bija iespēja saņemt atbalstu 60 EUR apmērā malkas apkurei. Savukārt par granulām un briketēm – 10 %, par elektrību – 6 %, par dīzeļdegvielu – 1 %, malku ar maksājuma uzdevumu – 1 % un par sašķidrināto gāzi – 0,4 %.

Uz 2023. gada 29. jūniju ir izskatīti visi iesniegumi. Informējam, ka saskaņā ar “Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likums” 7.1 panta 10 daļu “Uzskatāms, ka pašvaldība ir pieņēmusi labvēlīgu lēmumu, ja 30 darbdienu laikā pēc iesnieguma un tam pievienoto dokumentu saņemšanas iesniedzēja iesniegumā norādītajā kredītiestādes maksājumu kontā ir ieskaitīts atbalsts mājsaimniecībai.”

Atteikuma gadījumā, uz Jūsu iesniegumā norādīto saziņas adresi tiek nosūtīts lēmums par atbalsta atteikumu.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture