Kultūras krīze

Jautājums uzdots: Līga 02. jūlijs

Labdien!
Sakiet lūdzu, kas noticis ar kultūras jomu Ventspilī? Kurš ir atbildīgs par Jūars svētku konceptu, kas pirmo reizi bija tik nesaturīgs un šķiet veidots priekš senioriem, nu tā lai var uz panorāmu vakarā uzspēt! Katru gadu man ierasti brauc ciemiņi no citām Latvijas pilsētām un līdz pat vēlai vakara stundai esam promenādē, kur dejojam pie labas mūzikas. Šogad – lokācija laba, bet kas tā par mūziku? Kāpēc pasākums beidzas jau pusnaktī, bet ēdinātāji vācās nost jau 23.00? Šķiet, ka ar katru dienu arvien vairāk apstiprinās tas, ka šī sāk kļūt par senioru pilsētu, nākamgad varbūt tad nevajag tos Jūras svētkus, pietiks vien ar šlāgeri Reņķa dārzā. Žēl, tiešām žēl, būs vien atkal jādodas uz Roju, kur ierasti ir kārtīgi Jūras svētki.

Par pozitīvo – ierosinu to vietu, kur notika vakara daļa, pārvērst par vietu, kur iknedēļu tiekas ēdinātāji, tirgotāji un māksla. To pat ar laiku varētu pārvērst par sava veida kvartālu, aizslēdzot ielu un ļaujot to pārņemt iedzīvotājiem.


11 komentārs

  1. Roberts

    Roberts, 03. jūlijs 2023 - 18:36

    Man jautājums Kultūras centram: Vai Ventspilī joprojām kaut kāds kovida režīms,ka neviens pasākums vairs nav ilgāk par 02:00?Agrāk bija zaļumballes līdz rīta gaismai,tad nāca kovids un to atņēma! Kapēc citur Latvijā pasākumi ir līdz 03:00-04:00?

    1. Ventspils Kultūras centrs

      Atbilde: Roberts

      Ventspils Kultūras centrs, 04. jūlijs 2023 - 08:29

      Gunta Skrastiņa dziesmu un ziņģu festivālu organizēja SIA “Forte Production”, kas arī noteica festivāla saturisko programmu un pasākuma ilgumu. Mūsu organizētā pirms pāris nedēļām notikušā Jāņu nakts zaļumballe bija līdz 4 rītā. Savukārt nākamais nakts izklaides pasākums – Pilsētas svētku nakts dejas, kas notiks 5.augustā Reņķa dārzā, paredzēts līdz 5 rītā.

      1. Roberts

        Atbilde: Ventspils Kultūras centrs

        Roberts, 06. jūlijs 2023 - 14:53

        Paldies par atbildi! Jauki dzirdēt,ka būs pasākumi arī ilgāk!

    2. Viesis

      Atbilde: Roberts

      Viesis, 04. jūlijs 2023 - 14:24

      Bieži jau ballīte iet tik ilgi, cik prasa publika. Ja ir dejotāji, tad bieži pavelk ilgāk, ja nav – nu tad nav.

      1. Roberts

        Atbilde: Viesis

        Roberts, 06. jūlijs 2023 - 14:53

        Pilsētā tā vēl nav bijis!

  2. Ventspils Kultūras centrs

    Ventspils Kultūras centrs, 03. jūlijs 2023 - 10:39

    Paldies par viedokli. Vakara daļā nebūtu bijis lietderīgi paralēli Reņķa dārzā notiekošajam festivālam organizēt papildus izklaides pasākumu ar dejām Ostas ielas promenādē. Piedāvājām muzikālās programmas mierīgam vakaram ar skatu uz jūru

    1. Kukurūza

      Atbilde: Ventspils Kultūras centrs

      Kukurūza, 03. jūlijs 2023 - 10:59

      Nepiekritīšu. Jo tomēr ne visi var atļauties 15 eur par biļeti uz koncertu Reņķa dārzā. Tajā pašā laikā Talsu pilsētas svētku ietvaros, vakar balle ar grupu līdz 1 naktī un DJ līdz 3 naktī bija apmeklēta un bezmaksas.
      Pilsētas svētku programma būs kā jau parasti, nekas īpašs. Standarts. Tad vismaz liekam cerību un vakara pastaigu. Jo pirmās pastaigas bija tiešām wow, pēdējās ir ķeksīša pēc.

      1. Ventspils Kultūras centrs

        Atbilde: Kukurūza

        Ventspils Kultūras centrs, 03. jūlijs 2023 - 12:37

        Iepriekšpārdošanā biļetes uz Gunta Skrastiņa dziesmu un ziņģu festivālu bija iespēja iegādāties par 10 eur, kas šāda mēroga pasākumam nebūtu uzskatāma par lielu.

        1. Kukurūza

          Atbilde: Ventspils Kultūras centrs

          Kukurūza, 03. jūlijs 2023 - 12:53

          Kā jau iepriekš esmu jau teicis, šajā iestādē ir iesēdējušies par ilgu. Vai arī vajag aizbraukt uz citām pilsētām, veidot sadarbību, par jaunām idejām

      2. Viesturs

        Atbilde: Kukurūza

        Viesturs, 03. jūlijs 2023 - 15:24

        Es gribētu teikt, ka cik ļaužu, tik viedokļu. Man šī gada mūzika lielajā skatuvē ļoti patika. Bija tā, ka jau dienas programmā varēja padejot un padziedāt līdzi. Un to apstiprināja tas, ka tur bija daudz cilvēku, kas nevis brīdi pastāv un aiziet, bet tiešām visu koncertu uz vietas.
        Un tie, kas gribēja dejot, tie devās uz Reņķa dārzu arī vakarā, pēc šlāgerīša. Un tur bija daudz jaunu seju, tiešām daudz.

        1. Kukurūza

          Atbilde: Viesturs

          Kukurūza, 03. jūlijs 2023 - 17:49

          Jā, Viestur! Piekrītu. Cik cilvēku, tik viedokļu.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture