Sieviešu korim “Venda” Lielā balva Koru karos

1

1. jūlijā visas dienas garumā Latvijas Universitātes Lielajā aulā un Rīgas Latviešu biedrības namā notika koru konkursa fināls, kurā par Lielo balvu sacentās 33 jauktie kori, 11 sieviešu kori, 7 vīru kori un 4 senioru kori. No Ventspils piedalījās sieviešu koris “Venda” un jauktais koris “Ventspils”.

Lielo balvu saņēma Ventspils Kultūras centra sieviešu koris “Venda” (mākslinieciskās vadītājas Anitra Niedre, Rudīte Tālberga) sieviešu koru grupā. Savukārt jaukto koru grupā 3. vietu izcīnīja SIA “Kurzemes filharmonija” jauktais koris “Ventspils” (mākslinieciskais vadītājs Aigars Meri).

Kora “Venda” mākslinieciskās vadītājas Rudīte un Anitra dalās savās sajūtās – “Visa Koru karu diena bija piepildīta un piesātināta, bet nostājoties uz Rīgas Latviešu Biedrības nama Zelta zāles kora podestiem un vienojoties dziesmā tika sasniegta emocionālā kulminācija, kas radīja enerģisku lādiņu klausītājiem un, galvenokārt, žūrijai. Lai gan tajā brīdī tas šķita neticami, bet tieši no žūrijas atskanēja pirmais “bravo” izsauciens. Tas ir jauns atskaites punkts gan mums, gan ikkatrai kora dalībniecei. Protams, darbs bija smags un grūts, bet Lielā balva ir kā dzinulis, lai atkal ķertos klāt vislielākajiem un drosmīgākajiem izaicinājumiem un sapņiem”

Konkursu vērtēja starptautiska žūrija – Kaspars Putniņš, Krista Audere, Sigvards Kļava, Vacslovs Augustins (Lietuva), Anžela Maslenņikova (Ukraina), Mārtiņš Ozoliņš, Mārtiņš Klišāns, Andris Veismanis, Risto Josts (Igaunija), Liāna Čonišvili (Gruzija).

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki, kas šogad notiek Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubilejas zīmē, pieskandinās Rīgu līdz 9. jūlijam.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture