Jūlijs Rakstnieku un tulkotāju mājā

1

Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā jūlijā strādā šādi rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji: Tamta Melašvili (Tamta Melashvili) (Gruzija),Elizabete Lukšo – Ražinska (Latvija), Līna Meļņika (Lina Melnyk) (Ukraina), Lile Reifa (Lil Reif) (Vācija), Svens Otto (Sven Otto) (Vācija), Inga Žolude (Latvija), Inna Voloseviča (Inna Volosevych) (Ukraina), Lelde Jauja (Latvija), Pāvels Antipovs (Pavel Antipov) (Baltkrievija),Aleksandrs Zapoļs (Latvija), Maija Priedīte (Latvija), Laura Dīna (Laura Dean) (ASV).

Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja turpina ar Ziemeļvalstu Ministru Padomes atbalstu ielūgt Ukrainas autorus un tulkotājus – tulkotāja no latviešu valodas Līna Meļņika viesojas jau otru reizi, lai tulkotu Rasas Bugavičute-Pēces darbu “Puika, kurš redzēja tumsā”, kā arī lai turpinātu apgūt Latviešu valodu; bērnu grāmatu autore Inna Voloseviča arī būs jau otru reizi, lai turpinātu rakstīt un stāstīt sieviešu stāstus kara laikā.  

No tālām zemēm mājā pirmo reizi viesojas rakstniece un dzimtes studiju pētniece Tamta Melašvili no Gruzijas, no Amerikas ir politikas pētniece un Baltijas studiju eksperte Laura Dīna. Atgriežas rezidencē tulkotāji Lile Reifa un Svens Otto, kas jau daudzas reizes bijuši rezidencē, lai tulkotu latviešu literatūru un apgūtu Latviešu valodu. Šoreiz Lile plāno tulkot Viļa Kasima grāmatu “Lizergīnblūzs”. Rakstnieks no Baltkrievijas, kas šobrīd dzīvo Polijā, Pāvels Antipovs raksta romānu, kur darbība notiek Latvijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Lietuvā, Krievijā un Kaļiņingradā.

No Latvijas autoriem viesojas rakstnieces Inga Žolude, kas strādā pie stāstu krājuma,  Maija Priedīte un Lelde Jauja, raksta par vardarbību ģimenē, Elizabete Lukšo- Ražinska raksta trešo “Emī un Rū”  grāmatu, kā arī dzejnieks un atdzejotājs Aleksandrs Zapoļs, raksta dzejas jaunam dzejas krājumam.

Projektu finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Nordisk Kulturkontakt.

Vairāk informācijas par rezidentiem un pasākumiem www.ventspilshouse.lv un Facebook.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture