Peldūdens kvalitāte neoficiālajās pludmalēs

1

Ventspils   domes administrācija, ņemot vērā silto laiku un cilvēku vēlmi atveldzēties pilsētas ūdeņos, sadarbībā ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu BIOR veikusi ventspilnieku iecienītāko atpūtas vietu kontroli un testēja peldūdens kvalitāti šajā vietās.

Apsekotas tika peldvietas Gāliņciemā Ābolu ielas galā,   Ventā Graudu ielas galā. Tika analizēti divi no mikrobioloģiskajiem rādītājiem  – Koliformu baktērijas Escherichia coli  un zarnu enterokoki.  Šo baktēriju esamība liecina par mikrobioloģisko (cilvēka veselībai kaitīgie mikroorganismi) piesārņojumu ūdenī.  Baktērija Escherichia coli  parasti atrodama siltasiņu dzīvnieku un cilvēku zarnu traktā. Vairums zarnu nūjiņas paveidu ir nekaitīgi, bet daži  var izraisīt   saindēšanos, ja šo ūdeni lieto dzeršanai. Normatīvajos aktos noteiktais robežlielums ir 1000 KVV (koloniju veidojošās vienības 100 ml ūdens). Paņemtajos paraugos šis rādītājs svārstījās abās vietās bija 6.    

Abas pārbaudītās peldvietas nav oficiālas peldvietas, līdz ar to katrs peldētājs pats uzņemas atbildību par savu drošību un peldēšanās nekaitīgumu veselībai. Pieturoties siltajam laikam,   peldūdeņus analizēs atkārtoti un noteiks arī citus rādītājus.  Ventspilī ir trīs oficiālās peldvietas – Ventspils pilsētas pludmale, Staldzenes pludmale un Būšnieku ezera peldvieta, kurās reizi mēnesī peldūdens kvalitāti pārbauda Veselības inspekcija.  Ventspils pilsētas pludmalē, kuru rotā Zilais karogs, pašvaldība veic ūdens analīzes katru nedēļu un rezultāti pieejami pludmales stendā un portālā https://www.ventspils.lv/par-ventspili/vide-ventspili/zila-karoga-pludmale/peldudens-kvalitate/.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture