Par iekšpagalmiem

Jautājums uzdots: Uldis 05. jūlijs

lasu, ka 7.jūlijā pilsētas attīstības komisijā izskatīs jautājumu Par līdzfinansējuma piešķiršanu pagalma labiekārtošanai Lielajā prospektā 29, Lidotāju ielā 17, Lielajā prospektā 13, Lielajā prospektā 23, Lielajā prospektā 27, Lielajā prospektā 18, Lielajā prospektā 40, Lidotāju ielā 13, Lielajā prospektā 26, Talsu ielā 24, Talsu ielā 64, Talsu ielā 26, Sarkanmuižas dambī 5, Sarkanmuižas dambī 18, Lielajā prospektā 38, Lielajā prospektā 24, Ventspilī . Kas plānots šajos iekšpagalmos?


9 comments

  1. Iedzīvotājs

    Iedzīvotājs, 07. jūlijs 2023 - 09:58

    Pagalma apgaismojums tas ir labi. Bet ja piesakās uz pagalma labiekārtošanu, tad jāpajautā arī dzīvokļu īpašnieku viedoklis:
    1) bija atkritumu laukums – norobežots. To nojauca un uzbūvēja klajā vietā 3 pazemes konteinerus un tiem blakus novietoja šķirošanas konteinerus. Kas notiek? Konteineru izvešanas biežumu neviens nekontrolē – ir kaut kāds grafiks, bet vai grafiks atbilst konteineru piepildījumam nevar izsekot. Lielgabarīta atkritumus cilvēki liek blakus šķirošanas konteineriem. Ak, kungs! Vai tad dīvānu kāds šķiro – jau kopš trešdienas tur stāv. Un tā regulāri. Un ja tur jau ir dīvāns, tad jau tur sāk krāties kaudze. Vējš pēc tam iznēsā pa pagalmu tālu tālu prom visu, kas nav konteinerā. Secinājums – ieguldījām savu naudu vecā nojaukšanā un jaunu konkteineru izbūvē, bet rezultātā dabūjām lielākas izmaksas par atkritumu izvešanu, jo nevar kontrolēt biežumu un arī atkritumus, tad katrs liek, kur iedomājas.
    2) Pagalma labiekārtojums – Lidotāju 19 – pagalma centrā nesaprotams savu padomju laika mūžu nokalpojis asfalta taisnstūris, bedres, nozāģētas metāla caurules, atklāti veļas žāvēšanas statīvi, kur plīv veļa gan saulē, gan lietū. Vai tas ir labiekārtojums? Mašīnas iedzīvotājiem jāliek krustām šķērsām, jo nepietiek vietas – preču piegādes transports knapi var izlīkumot.
    3) Tas ka pagalmā kopā ir kādas 7 5-stāvu mājas ar kādiem 800 iedzīvotājiem, nenozīmē, ka katra mājas kopsapulce diži var plānot, ko un kā darīs. Zemes gabali savulaik sadalīti kā nu kurš un tur arī viss stāsts beidzas. Ja visām mājām ir kopējs apsaimniekotājs (un visticamāk tā arī ir), tad kopējais labiekārtojums jāskatās un jāplāno kopā.

    1. Liene

      Atbilde: Iedzīvotājs

      Liene, 07. jūlijs 2023 - 14:44

      Bet šādus lēmumus jau nevar pieņemt bez dzīvokļu īpašnieku piekrišanas. Un neviens cits kā paši iedzīvotāji jau arī to bardaku netaisa.

      Ja ir dienas, kad ir lielgabarīta atkritumu savākšana – no izliekat paziņojumus – tas ir jūsu kopējs īpašums, jūsu kopējas intereses!

      Par pagalma labiekārtojumu – atkal, to jau lemj mājas iedzīvotāji. Ja ir treitorija kas kopīga 7 mājām, nu tad tās kopā arī var ko lielāku paveikt, bet citādi jau katra māja savu piegulošo sakārto, tā vismaz man liekas.

      1. Iedzīvotājs

        Atbilde: Liene

        Iedzīvotājs, 07. jūlijs 2023 - 16:06

        800 iedzīvotāju pagalma kolhozam ar paziņojumu piespraušanu nebūs līdzēts. Katrs tāpat darīs kā ērtāk. Tamdēļ arī pagalma risinājumiem jābūt tik ērtiem, lai no citu darbībām neciestu kaimiņi.
        Ja apsaimniekotājs pats ir iniciējis apgaismojuma nomaiņu, tad pie tās pašas reizes, kad jautāja par šo tēmu dzīvokļu īpašnieku viedokli varēja izrunāt arī pārējās tēmas pagalmam. Vai jautāja?

        1. !

          Atbilde: Iedzīvotājs

          !, 11. jūlijs 2023 - 14:13

          Jēziņ, izsūti sms vai apzvani – metodes jau var būt dažādas.
          Mums apsaimniekotājs uzzvana par sapulci, lai pārliecinātos kas būs un kas ne.
          Un tad arī lēmumu pieņemšanas brīdī lemj tie, kam nav bijis slinkums aizvilkt pakaļu uz sapulci un neviens nevar teikt, ka nebija informēts. Visi informēti, ja kādam ir attaisnojošs iemesls, tad apsaimniekotājs pieļauj iespēju aiziet un savu viedokli izteikt līdz sapulcei, lai to jau var ņemt vērā. Visu var sarunāt un noorganizēt, ja dara.
          Un ja lēmums par pārējiem darbiem pagalmā tika lemts iepriekš, kādēļ tam tērēt visu 800, kaut 600 cilvēku laiku atkāroti, ja viens, kaut 200 nav bijuši iepriekš un dzirdējuši?

    2. Nekustamie īpašumi

      Atbilde: Iedzīvotājs

      Nekustamie īpašumi, 07. jūlijs 2023 - 16:45

      Tā kā zemes gabali ir sadalīti starp vairākām daudzdzīvokļu mājām, “Ventspils nekustamie īpašumi” piekrīt izteiktajam apgalvojumam, ka jautājums par labiekārtojumu ir jāskatās un jāplāno kopā. Lai uzsāktu darbu pie pagalma pārplānošanas un labiekārtošanas, iedzīvotājiem nepieciešams vērsties pie pārvaldnieka ar lūgumu veikt nepieciešamās darbības, tai skaitā – iedzīvotāju aptauju par veicamajiem darbiem. No katras iesaistītās mājas nepieciešams iedzīvotāju balsojums (50% + 1 balsu), lai projektu virzītu tālāk. Pēc tam tiek veikta tehniskās dokumentācijas izstrāde un iepirkums par būvdarbu veicēju.

  2. Ventspils Komunālā pārvalde

    Ventspils Komunālā pārvalde, 06. jūlijs 2023 - 10:28

    Labdien!

    Šajos iekšpagalmos plānots veikt līdzšinējo Na apgaismojuma nomaiņu uz energoefektīvu LED apgaismojumu, kas turpmāk ļaus mājām ietaupīt energoresursus.

    Iedzīvotāji, kuri arī vēlas savā daudzdzīvokļu māju iekšpagalmā veikt labiekārtojuma darbus, var vērsties pie sava mājas apsaimniekotāja ar lūgumu organizēt mājas kopsapulci, lai kopīgi ar mājas iedzīvotājiem lemtu par nepieciešamajiem labiekārtojuma darbiem. Uz kopsapulces lēmuma pamata, mājas apsaimniekotājam ar savu iesniegumu ir jāvēršas pilsētas domē, lai pieteiktos uz pašvaldības līdzfinansējumu labiekārtojuma darbiem.
    Līdzfinansējumam var pieteikt šādas aktivitātes:
    • ietvju jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana – 80% apmērā no izmaksām;
    • brauktuves un/vai stāvlaukuma jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana – 50% apmērā izmaksām;
    • apgaismojuma jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana – 75% apmērā no izmaksām;
    • cits piesaistītā zemesgabala labiekārtojums (bērnu rotaļu laukuma, soliņu un atkritumu urnu, atkritumu konteineru laukumu, zālienu jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana) – 75% apmērā no izmaksām;
    • būvprojekta izstrāde – 50% apmērā no izmaksām;
    • brauktuves, ietves un/vai stāvlaukuma esošā seguma izlases remonts – 80% apmērā no izmaksām;
    • būvuzraudzības veikšana – 50 % apmērā no izmaksām;
    • autoruzraudzības veikšana – 50 % apmērā no izmaksām ar nosacījumu, ka izmaksas summa nepārsniedz 10% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām.

  3. Elita

    Elita, 05. jūlijs 2023 - 23:26

    O, jauki! Es ar tur dzīvoju un priecājos, ka plāno kaut ko darīt. Tik interesanti ko? Mājas kopsapulcē nekāda ideja nav apspriesta…

    1. Liene

      Atbilde: Elita

      Liene, 06. jūlijs 2023 - 15:09

      Bez mājas kopsapulces jau nekādus šādus lēmumus pieņemt nevar. Iespējams kādā sapulcē, kur neesi bijis lemts!

      1. Elita

        Atbilde: Liene

        Elita, 06. jūlijs 2023 - 15:15

        Esmu bijusi uz 100% visām kopsapulcēm.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture