apkārtne

Jautājums uzdots: ZALE 11. jūlijs

Labdien.kas notiekj pilsētā ar pēdējā laikā ar neizravēto apkārtni. pēdējā laikā VENTSPILĪ NOVĒROTS KA NEKOPJ vairs apkārtni. Pie autoostas gar ielas malām ir akmens izlikts un starp klucīšiem viss aizaudzis ar zālēm, kura nav izravēta, tā pat arī ir citās vietās. KAS NOTIEK PILSĒTĀ UN KURŠ ATBILD PAR ŠO.


19 komentārs

  1. Vērotāja

    Vērotāja, 13. jūlijs 2023 - 17:03

    Cienījamā komunālā pārvalde.Paskatieties kartē vai dabā.Runa ir par to teritoriju,kur atrodas bērnu laukums,basketbola laukums un gāzes stacija.No daudzdzīvokļu māju teritorijām to atdala brauktuve.Lūk, tur arī lūkojiet pēc kārtības.Atbildi gaidu.

    1. Ventspils Komunālā pārvalde

      Atbilde: Vērotāja

      Ventspils Komunālā pārvalde, 14. jūlijs 2023 - 11:51

      Informējam, ka apkalpojošais dienests ir informēts par nesakopto teritoriju, un saņems līgumā noteikto naudas sodu par savlaicīgi neveikto darbu.

  2. Vērotāja

    Vērotāja, 13. jūlijs 2023 - 12:51

    Nav tīrīti 3 stāvlaukumi,kas atrodas vidū starp Lielā prospekta 11-17 daudzdzīvokļu mājām,protams nav arī ravēti celiņi un slaucīta ielas mala blakus liepām.Jautāju komunālajai pārvaldei .

    1. Ventspils Komunālā pārvalde

      Atbilde: Vērotāja

      Ventspils Komunālā pārvalde, 13. jūlijs 2023 - 14:31

      Darām zināmu, ka pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām pašvaldība neveic ielu un ietvju kopšanu. Šos darbus veic māju pārvaldnieku nolīgti darbinieki.

    2. Viesis

      Atbilde: Vērotāja

      Viesis, 14. jūlijs 2023 - 13:38

      Bet nu atbildīgie par iekšpagalmiem tomēr ir māju/dzīvokļu īpašnieki! Tas ir tā pat kā privātmājās.

  3. Nepareizi sapratāt

    Nepareizi sapratāt, 12. jūlijs 2023 - 17:16

    Nav tīrīta pieguļošā teritorija uzņēmumam Ventspils siltums katlu māja

  4. Vērotāja

    Vērotāja, 12. jūlijs 2023 - 12:39

    Kam jātīra iebrauktuve, stāvlaukums, jāravē ietve, jālasa atkritumi Brīvības ielā 47.Jautāju komunālajai pārvaldei.

    1. Ventspils Komunālā pārvalde

      Atbilde: Vērotāja

      Ventspils Komunālā pārvalde, 12. jūlijs 2023 - 17:29

      Informējam, ka minētā adrese nav pašvaldībai piederošs īpašums. Aicinām šajā sakarā sazināties ar Ventspils Būvniecības administratīvo inspekciju.

  5. Vērotāja

    Vērotāja, 11. jūlijs 2023 - 20:07

    kam jātīra iebrauktuves, ietve, stāvlaukums iepretīm Ventspils siltums katlumājai Brīvības ielā.Tas taču ir pavisam netālu no pilsētas galvenās ielas.

    1. Liene

      Atbilde: Vērotāja

      Liene, 12. jūlijs 2023 - 14:17

      Ziemā tur izskatījās, ka to māju sētnieks tīra, tad jau mājām piegulošā ietve, viņiem arī atbildība par tās tīrību. Principā dzīvokļu īpašnieku atbildība. Būtu privātā māja, būtu sods. Kāpēc nesoda daudzdzīvokļu mājas? Viņiem citādāka atbildība?

    2. Gājēja

      Atbilde: Vērotāja

      Gājēja, 13. jūlijs 2023 - 10:56

      Vērotāja, Tu slikti vēro un ziņo par vietām, kur tiešām ir nepieciešama uzkopšana. Pastaigā arī pa galveno ielu, ko minēji, tobiš Lielo prospektu uz jūras pusi un pavēro, cik satīrītas ir ielas malas un auto stāvvietas, kur mētājas gan lūzuši zari, atkritumi, gan beigti putni utt. Kāpēc par to nerakstti? Galvenais, ka tik pabļaut par katlumāju, autoostu vai vēl kādu pašvaldības iestādi utt. Starp citu, šorīt gāju tai garām. Nemanīju neko tādu, ka tur būtu nekopts.

  6. Bet

    Bet, 11. jūlijs 2023 - 18:36

    Pašvaldības uzņēmuma kapeik*isēji neatvēl apstrādāt nezāļainos bruģa iecirkņus ar herbicīdiem,jo ravētāju – vergu- darbs lētāks.Nedaudz Raundapa,Taifūna vai cita preparēta,ar apdomu un visiem drošības noteikumiem lietota,atbrīvotu no nezālēm līdz vasaras baigām.

    1. Ventspils Komunālā pārvalde

      Atbilde: Bet

      Ventspils Komunālā pārvalde, 12. jūlijs 2023 - 12:25

      Informējam, ka drošības nolūkos ar šādiem ķīmiskiem līdzekļiem ir aizliegts veikt miglošanu pilsētā. Jebkurš bērns vai dzīvnieks varētu nonākt ar to saskarē, kas nekādā gadījumā nav pieļaujams.

  7. Ventspils Komunālā pārvalde

    Ventspils Komunālā pārvalde, 11. jūlijs 2023 - 15:32

    Labdien! Informējam, ka pieguļošo teritoriju uzturēšanu, piemēram, Lauku ielā, veic nekustamā īpašuma vai zemes valdītājs, nevis p.i. “Ventspils Komunālā pārvalde”. Tāpat darām zināmu, ka šovasar pašvaldībai piederošās teritorijās intensīvi tiek veikti zāles ravēšanas darbi – gan Ventas kreisajā pusē, gan Ventas labajā pusē. Par neravētiem un nekoptiem privātīpašumiem un to teritorijām aicinām vērsties Ventspils Būvniecības administratīvā inspekcijā.

    1. ZALE

      Atbilde: Ventspils Komunālā pārvalde

      ZALE, 11. jūlijs 2023 - 21:58

      KĀDS PRIVĀTĪPAŠUMS INTERESANTI IR IELA UN TO MALAS IZLIKTĀS AR AKMEŅIEM PIE Autoostas, kuras aizaugušas ar neravētu nezāli. SKAISTI GAN IZSKATĀS TŪRISTIEM IR KO RUNĀT UN TĀPAT CITUR.

      1. !

        Atbilde: ZALE

        !, 12. jūlijs 2023 - 14:20

        Pie mājām apkārt arī var būt privātīpašums, ne pašvaldības zeme, tā pat arī piegulošā teritorija – par to atbildīgs ir īpašnieks attiecīgajai teritorijai. Un tas ir tā kā privātmājām, tā arī daudzdzīvokļu mājām. Visiem vini likumi.

  8. Vērotāja

    Vērotāja, 11. jūlijs 2023 - 13:28

    Paldies par sniegto ieteikumu pašam novērst neizdarīto. bet pilsētas tīrīšanai taču ir iedalīta nodokļu maksātāju nauda,ir pašvaldības iestāžu darbinieki,kam šis process jāorganizē un jāpārbauda-tur aizplūst mūsu nauda un pazūd bez pēdām.Pēdējais laiks deputātiem, komunālās pārvaldes un labiekārtošanas kombināta darbiniekiem sadoties rokās , doties pastaigā pa pilsētu , paskatīties apkārt, sev zem kājām ar saimnieka aci.

    1. Viesis

      Atbilde: Vērotāja

      Viesis, 11. jūlijs 2023 - 14:04

      Pilsētā ir ļoti daudz dažādas teritorijas – daļa pašvaldībai, daļa privātās. Un katrs atbild par attiecīgās teritorijas uzturēšanu. Ne visas ietves ir pašvaldībai jāuztur. Visu pirms būtu jāsaprot vai jūs te savus “akmentiņus” pa īstajiem dārziņiem mētājat.

  9. Viesis

    Viesis, 11. jūlijs 2023 - 11:34

    Visas iespējas minēto bezdarbību rezultātu pašam izravēt.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture