Piejūras brīvdabas muzeja teritorijā gaidāms seno spēkratu pasākums

1

Piejūras brīvdabas muzeja teritorijā, 15. jūlijā no plkst. 12:00 līdz 15:00 gaidāms seno spēkratu pasākums, kurā būs skatāmi retro VW busiņi. Automašīnas ir no Latvijas un arī pasākuma organizatori ir Latvijas klubs “T3.lv”.

Volkswagen T3 ir trešās paaudzes busiņi, kuri tika ražoti no 1979.-1991.g un tika izplatīti ar dažādiem modeļu nosaukumiem, atkarībā no to komplektācijas vai valsts, kurā tie izplatīti. Eiropā visbiežāk sastopamie modeļi ir “Transporter” vai “Caravelle”, Anglijā tos vairāk pazīst kā “T25”, savukārt, Amerikas tirgum domātie modeļi bija “Vanagon”. Mūsdienās šis ir kļuvis par kulta auto visā pasaulē un tas ir iecienīts entuziastu un ceļotāju vidū. Daudzviet tieši šis auto tiek uzskatīts par pēdējo īsto hipiju busiņu.

„T3.lv” domu biedru grupa izveidota 2010.gadā, un pirmā kluba tikšanās tika sarīkota tā pašā gada vasarā. Kopš tā laika katru gadu tiek rīkoti pasākumi, kuros domubiedri satiekas un apceļo dažādas Latvijas vietas, pilsētas, muzejus un uzņēmumus. Šādi pasākumi pulcē domubiedrus no Valmieras, Siguldas, Rīgas, Liepājas, Priekules, Mālpils, Ventspils kā arī citām Latvijas pilsētām. Vairāku busiņu īpašnieki ir saglabājuši auto orģinālo izskatu un komplektāciju, tādejādi, tiem ir piešķirts Rīgas Motormuzeja vēsturiskā spēkrata statuss.

Ieeja ar muzeja biļetēm.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture