Ķīnas Tautas Republikas vēstnieka vizīte Ventspils Augstskolā

1

Šī gada 25. jūlijā Ventspils Augstskolā viesojās Ķīnas Tautas Republikas vēstnieks Latvijas Republikā V. E. Tans Songeņs (Tang Songgen) ar pavadošo delegāciju. Vēstnieks tikās ar augstskolas pārstāvjiem un ķīniešu valodas mācību kursu absolventiem, kā arī iepazinās ar Ventspils Augstskolas piedāvājumu un tika pārrunātas sadarbības iespējas nākotnē.

Ventspils Augstskolā jau vairākus gadus tiek piedāvātas ķīniešu valodas mācības un tās ieguvušas lielu atsaucību interesentu vidū. Katru gadu augstskola piedāvā apgūt ķīniešu valodas pamatus divos līmeņos – pirmais līmenis paredzēts iesācējiem bez priekšzināšanām, otrais līmenis ir studentiem, kuri jau apguvuši pirmo līmeni.

Vēstnieks bija pārsteigts, cik labi cilvēki jau apguvuši ķīniešu valodu un īpaši labi sevi prezentēja divpadsmit gadus veca ukraiņu meitene, kura ķīniešu valodu apgūst tikai vienu gadu, bet spēj jau brīvi sarunāties un ir ļoti ieinteresēta Ķīnas kultūrā.

Ķīniešu valodas mācības tiek īstenotas līguma ar LU Konfūcija institūtu ietvaros un tiek nodrošinātas bez maksas gan studentiem, gan ikvienam interesentam. Arī šī gada rudens semestrī tiks komplektētas jaunas grupas, kurām būs iespēja pieteikties.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture