Mazaizsargāto mājsaimniecību bērniem ir iespēja bez maksas saņemt skolas preču komplektus

1

Lai atbalstītu un palīdzētu uzsākt skolas gaitas maznodrošināto, trūcīgo, kā arī krīzes situācijā nonākušo mājsaimniecību bērniem, Sabiedrības integrācijas fonds sniedz iespēju saņemt skolas piederumu komplektus, kas paredzēti bērniem vecumā no 5 līdz 16 gadiem.

Skolas piederumu komplektus var saņemt mājsaimniecības, kuras atbilst trūcīgas mājsaimniecības statusam vai nonākušas krīzes situācijā, kā arī, ja tās atbilst tādas maznodrošinātas mājsaimniecības statusam, kurā ienākumi mēnesī nepārsniedz 376 eiro pirmajai vai vienīgajai personai, bet katrai nākamai personai mājsaimniecībā 264 eiro.

Pieejami divu veidu skolas preču komplekti – bērniem vecumā no 5 līdz 10 gadiem un bērniem vecumā no 11 līdz 16 gadiem.

Skolas preču komplektos iekļauti dažādi individuālie mācību priekšmeti, kancelejas piederumi, penālis u.c. mācībām noderīgas lietas, kā arī mugursoma sākumskolas vecuma bērniem.

Svarīgi atzīmēt, ka katram bērnam pienākas viens komplekts kalendārajā gadā.

Atbalsta komplektus mājsaimniecības var saņemt izdales punktos Ventspilī, Loču ielā 8, Tārgales ielā 37 un Talsu ielā 39.

Plašāka informācija par atbalsta iespējām https://www.atvertasdurvis.lv/.

Plašāku informāciju par sociālā atbalsta iespējām un citiem jaunumiem Ventspils valstspilsētas iedzīvotāji var saņemt Ventspils Sociālajā dienestā, Raiņa ielā 10, tālr. 63601210 vai Ventspils Sociālā dienesta Pārventas filiālē, Talsu ielā 39, tālr. 63663001, kā arī pašvaldības mājas lapā https://www.ventspils.lv un Ventspils Sociālā dienesta mājas lapā https://labklajiba.ventspils.lv un sociālo tīklu “Facebook” lapā.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture