Rūta Kate Lasmane savā pirmajā pasaules čempionātā izcīna 19.vietu trīssoļlēkšanā

1

Budapeštā notiekošajā pasaules čempionātā vieglatlētikā noslēgušās kvalifikācijas sacensībās sieviešu trīssoļlēkšanā. Ventspils olimpiskās vienības sportiste Rūta Kate Lasmane ar 13,87 metru tālu lēcienu ierindojās 19.vietā.

Lai iekļūtu pamatsacensībās, sportistēm bija jālec 14,30 metru tālumā vai jāiekļūst labāko divpadsmitniekā.

Lasmanei pirmais lēciens netika ieskaitīts, otrajā viņa lēca 13,77 metru tālumā, bet trešajā savu rezultātu uzlaboja vēl par desmit centimetriem. Ar 13,87 metru tālu lēcienu Lasmane savā kvalifikācijas grupā bija 11.vietā, bet summā ierindojās 19. pozīcijā 36 sportistu konkurencē.

Iekļūšanai finālā pietika ar 14,13 metru tālu lēcienu, kas ir septiņus centimetrus tuvāk par Lasmanes personīgo rekordu. Kvalifikācijas normu izpildīja astoņas sportistes, bet tālākais lēciens 14,67 metru tālumā padevās jamaikietei Šenjelai Riketsai.

Otrs Ventspils olimpiskās vienības sportists Rolands Štrobinders kvalifikācijas sacensības uzsāks 25.augustā plkst. 11:10 vai plkst. 12:45, bet finālsacensības notiks 27.augustā plkst. 21:15.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāv deviņi vieglatlēti – šķēpa metēji Līna Mūze, Anete Kociņa, Patriks Gailums, Gatis Čakšs, Rolamnds Štrobinders, 400 metru skrējēja Gunta Vaičule, trīssoļlēcēja Rūta kate Lasmane un soļotājs Arnis Rumbenieks. 

Sportistu startus tiešraidē var redzēt LTV7.

Pasaules čempionāts norisināsies līdz 27. augustam, tajās piedaloties vairāk nekā 2000 vieglatlētiem no 202 pasaules valstīm.

Lai sekmētu augstas klases sportistu rezultātu izaugsmi, Ventspils valstspilsētas pašvaldība atbalsta augstas klases sportistu sagatavošanas programmu, kurā 2023.gadā iekļauti 24 sportisti,  piešķirot Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansējumu 50 000 eiro apmērā. Šīs programmas nozīmīgumu pierāda Ventspils atbalstīto sportistu dalība Olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos. Ar programmas atbalstu sportistiem tiek nodrošinātas sporta bāzes un sniegts cits finansiālais un organizatoriskais atbalsts.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture