Satiksmes organizēšana ielu remontdarbu laikā

Jautājums uzdots: Jautājums, kas uzdots laikrakstā "Ventas Balss" 01. septembris

Kāpēc Ventspilī tik slikti organizē satiksmi, kad kādā ielā tiek veikti remontdarbi? Šobrīd remontē ielu pie 2. vidusskolas un liela satiksmes plūsma ir Sporta ielā. Tur tieši pirms līkuma parasti novieto stāvēšanai daudz automašīnu, un tagad, kad šajā ielā satiksme ir tiešām ļoti dzīva, bieži rodas bīstamas situācijas. Papildu ātruma ierobežojuma šeit nav. Šajā posmā būtu labi, ja izvietotu kabatiņas, kur mašīnām stāvēt, vai arī aizliegtu stāvēt vispār.


  • Ventspils valstspilsētas pašvaldība

    Atbilde: Ventspils valstspilsētas pašvaldība 01. septembris

    Atbild Ventspils Komunālā pārvalde:
    Informējam, ka ielu remontdarbu laikā ielu slēgšanu un apbraukšanas maršrutu izstrādā ceļu satiksmes kustības drošības speciālisti. Minētajā Kuldīgas ielas posmā netiek saskatītas problēmsituācijas, ja ceļu satiksmes dalībnieki brauc atbilstoši CSN noteikumiem un nepārsniedz ātrumu.

12 komentārs

  1. Ventspils Komunālā pārvalde

    Ventspils Komunālā pārvalde, 07. septembris 2023 - 11:59

    Paldies iedzīvotājiem par visiem minētajiem ierosinājumiem. Tie tiks skatīti un izvērtēti satiksmes kustības drošības komisijā!

  2. Vienotas informācijas telpa

    Vienotas informācijas telpa, 06. septembris 2023 - 09:29

    Mans priekšlikums Strēlnieku ielā satiksmi organizēt vienvirzienā, no Brīvības ielas .Tad tie, kam vajag pa Sporta ielu aizbraukt līdz Brīvības ielai, neiegriežas Strēlnieku ielā , bet brauc pa Sporta ielu līdz galam. Arī Sporta ielas posmu , no Strēlnieku ielas līdz Brīvības ielas vajag pārveidot par vienvirziena ielas posmu.

  3. Ventspils Komunālā pārvalde

    Ventspils Komunālā pārvalde, 04. septembris 2023 - 15:49

    Darām zināmu, ka komentāros minētie ierosinājumi tiks skatīti satiksmes kustības drošības komisijā. Paldies par iesaistīšanos pilsētvides uzlabošanā!

  4. Sofija

    Sofija, 01. septembris 2023 - 13:20

    No Strēlnieka ielas izbraucot uz Brīvības ielas nav iespējams pārliecināties par to, vai no Ventspils Siltuma puses nebrauc kāds transportlīdzeklis. It īpaši tad, ja pie privātmājas kabatiņās ir novietotas automašīnas. Ieteiktu tur ierīkot spoguli.

    1. Ventspils Komunālā pārvalde

      Atbilde: Sofija

      Ventspils Komunālā pārvalde, 01. septembris 2023 - 14:38

      Informējam, ka minētais krustojums ir plašs un pārskatāms, ja automašīna pie krustojuma apstājas un izvērtē situāciju, tādēļ nav nepieciešamības uzstādīt spoguli, kas tieši pretēji var radīt pretēju efektu, ja ielas malā stāv automašīnas.

      1. Rohthoff

        Atbilde: Ventspils Komunālā pārvalde

        Rohthoff, 04. septembris 2023 - 08:38

        Nez kādēļ , jums uzstādot spoguli Lielās ielas krustojumā ar Kuldīgas ielu nav radušies pretēja efekta rašanās draudi? Tur līdzīgi kā Brīvības ielā stāv auto,kuri apgrūtina redzamību izbraukšanai. Jums spoguļa žēl?

      2. Aigars

        Atbilde: Ventspils Komunālā pārvalde

        Aigars, 04. septembris 2023 - 10:12

        Tajā krustojumā ir pat slīpums. Nu varam sarunāt tikšanos un es jūs pavizināšu pa to krustojumu. Tad redzēsiet, ka kaut kas tur ir jāmaina un jāuzlabo.

    2. Jānis

      Atbilde: Sofija

      Jānis, 04. septembris 2023 - 15:20

      Piekrītu Sofijai. Tas krustojums ir nepārredzams. Tāpat arī otrā virzienā – no iekšpagalma pārbraukt Brīvības ielu uz Strēlnieku ielu ir baigā laimes spēle, jo redzēt neko nevar.

      1. Ventspils Komunālā pārvalde

        Atbilde: Jānis

        Ventspils Komunālā pārvalde, 11. septembris 2023 - 11:11

        Informējam, ka krustojumos, kuros ar stāvošām automašīnām tiek aizsegta redzamība, nav normāla prakse organizēt satiksmi ar sfēriskā spoguļu palīdzību, jo sfēriskais spogulis ir tikai palīglīdzeklis, kas atsevišķos gadījumos var maldināt satiksmes dalībniekus par transportlīdzekļa pareizu attālumu un ātrumu, kā arī, tas var apžilbināt transportlīdzekļa vadītāju, vai arī atspoguļot tikai vienu redzamo virzienu.
        Konkrētajā gadījumā, jautājumu izskatot Ventspils valstspilsētas pašvaldības Satiksmes kustības drošības jautājumu darba grupā, tika lemts, ka ir nepieciešams likvidēt uz Brīvības ielas, pie krustojuma ar Strēlnieku ielu vienu paralēlo stāvvietu.

    3. Reksis

      Atbilde: Sofija

      Reksis, 05. septembris 2023 - 14:23

      Man liekas, ka tur būtu koks ar diviem galiem. Skatoties spogulī izbraucot no Strēlnieku ielas aizmirsīs par autiņiem, kas nāk no labās puses pa Brīvības ielu un būs vēl bīstamāk. Labāk lai šoferis pats skatās gan pa kreisi, gan labi kā jau normāli pārbraucot svarīgāku ceļu, tik traki jau neaizsedz to skatu stāvošie auto, tā jau ir pa visu pilsētu.

      1. Aigars

        Atbilde: Reksis

        Aigars, 06. septembris 2023 - 11:00

        Varbūt uz remonta laiku var aizliegt auto novietot kabatiņā, kas traucē pārredzēt krustojumu.

        1. Reksis

          Atbilde: Aigars

          Reksis, 07. septembris 2023 - 09:16

          Tā jau ir laba doma, jo problēmas jau rada tieši auto kas ir pie krustojuma un aizsedz skatu

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture