Aktualizēti saistošie noteikumi par Ventspils valstspilsētas pašvaldības nodevām

1

Ceturtdien, 14. septembrī, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma saistošos noteikumus “Ventspils valstspilsētas pašvaldības nodevas” jaunā redakcijā, aizstājot Ventspils pilsētas domes 2014. gada 20. jūnija saistošos noteikumus Nr.7 „Par pašvaldības nodevām Ventspils pilsētā”.

Jaunie saistošie noteikumi paredz, ka turpmāk pašvaldībā netiks piemērota nodeva par dzīvnieku (suņu, kaķu) turēšanu, kuras piemērošana, izvērtējot lietderības apsvērumus un administratīvās izmaksas atzīta par nelietderīgu.

Izslēgti arī vairāki nodevu veidi par pašvaldības domes izstrādāto oficiālo dokumentu un apliecinātu to kopiju saņemšanu, pilnveidotas un precizētas pašvaldībā piemērojamās nodevas par būvatļaujas izdošanu vai būvniecības ieceres akceptu, pielāgojot to veidus spēkā esošajiem būvniecības procesu regulējošajiem normatīvajiem aktiem. Veikti precizējumi nodevas par reklāmas vai reklāmas objektu izvietošanu publiskās vietās piemērošanā, nosakot augstāku nodevas apmēru alkoholisko un enerģijas dzērienu, tabakas izstrādājumu un augu smēķēšanas produktu un elektronisko smēķēšanas ierīču un to uzpildes tvertņu reklāmai.

Noteikumos tiek saglabāti līdz šim pašvaldībā piemērotie atbrīvojumi no atsevišķu nodevu piemērošanas (piemēram, personām ar I un II invaliditātes grupu, kā arī trūcīgas personas, kurām šis statuss piešķirts pašvaldības noteiktajā kārtībā), papildus nosakot, ka no pašvaldības nodevas par tirdzniecību publiskās vietās piemērošanas, ja tiek tirgota pašizgatavota, pašaudzēta vai savvaļā ievākta produkcija, tiek atbrīvoti skolēnu mācību uzņēmumi un komersanti, kuri iekļauti Sociālo uzņēmumu reģistrā.

Noteikumi izdoti pamatojoties uz likuma “Par nodokļiem un nodevām” 12. pantu, kas nosaka tiesības vietējās pašvaldības domei savā administratīvajā teritorijā uzlikt noteikta veida pašvaldības nodevas. Kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas un personas, kuras atbrīvojamas no pašvaldību nodevu samaksas, nosaka Ministru Kabineta 2005. gada 28. jūnija noteikumi Nr.480 “Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas”.

Saistošie noteikumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” un būs pieejami Ventspils valstspilsētas pašvaldības tīmekļvietnē www.ventspils.lv .


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture