Ventspils dome.

Jautājums uzdots: 27. septembris

Aivaru Lembergu (“Latvijai un Ventspilij”) atzina par vainīgu virknē epizožu par koruptīviem noziegumiem, bet par gadu samazināja cietumsodu. Ko nu Ventspils dome darīs?


  • Ventspils valstspilsētas pašvaldība

    Atbilde: Ventspils valstspilsētas pašvaldība 28. septembris

    Minētais tiesas spriedums nav stājies likumīgā spēkā un visticamāk tiks pārsūdzēts. Nevainīguma prezumpcija noteic, ka ikviena persona ir nevainīga līdz tās vaina nav pierādīta likumā noteiktajā kārtībā. Situācija būtībā nav mainījusies, salīdzinot ar to, kāda tā bija pirms 2.instances tiesas sprieduma. Tādēļ pašlaik nekādas izmaiņas domes darbā nav paredzētas.

5 comments

  1. Vadims

    Vadims, 29. septembris 2023 - 08:45

    Ja jau viņš domā ka ir nevainīgs lai tiesā pārstāv pats sevi bez advokātiem. Lai atzītu vainu ir jābūt drosmei bet te vairāk ir nobijies un kauns un kauns cilvēku acīs pie tam pret cilvēkiem kuri viņa laikā ir uzplaukuši un pret iedzīvotājiem. Viņam jau Siltuma lietā vajadzēja atkāpties un parādīt politisko atbildību un ”saimnieka” tēlu.

  2. juriste

    juriste, 28. septembris 2023 - 18:20

    Arī vēlos paskaidrojumu,kāpēc spriedums nelikumīgs?
    Jutubē lembergs pats teica,ka neattaisnos un te pēkšņi nelikumīgs!

    1. Juriste-pa īstam

      Atbilde: juriste

      Juriste-pa īstam, 29. septembris 2023 - 08:22

      Ja lieto tādu segvārdu, tad nu varēja mazāk sevi pa muļķi pataisīt. Neviens nesaka, ka nelikumīgs, bet gan, ka nav stājies likumīgā spēkā. Tās ir divas ļoti atšķirīgas lietas. Lai spriedums stātos likumīgā spēkā, tam ir jāiziet cauri visām procesuālajām darbībām, jāpaiet termiņiem, kuros to var pārsūdzēt un tā tālāk. Tikai tad spriedums var stāties likumīgā spēkā.
      Tā pat kā dažādie noteikumi, ko pieņem pašvaldība, valdība – tiek pieņemts lēmums par jauniem noteikumiem, bet ir dažādu apmēru un ietekmes noteikumiem dažādi termiņi pēc kuriem tikai tie var stāties likumīgā spēkā.

  3. Vadims

    Vadims, 28. septembris 2023 - 17:06

    Bet jau otrā instance ir devusi savu atzinumu šajā lietā, savukārt trešā un pēdējā instance pierādījumus vairāk nevērtē. Savukārt ”jurists” varētu pamatot ar pierādījumiem kāpēc spriedums ir nelikumīgs.

  4. Jurists

    Jurists, 28. septembris 2023 - 13:42

    Spriedums nav stājies un nestāsies likumīgā spēkā, jo tas ir nelikumīgs un tiks pārsūdzēts Augstākajā tiesā. Kamēr spriedums nav stājies spēkā, tikmēr atbilstoši Satversmei un Starptautiskajām Cilvēktiesībām cilvēks netiek atzīts par vainīgu un ir nevainīgs. Tikai Staļina laikā bija savādāk.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture