satiksme

Jautājums uzdots: Satiksme pie sporta nama “Terminālis”, Riņķa iela 52 29. septembris

Labdien. Katru dienu braucu pa Riņķa ielu gar jauno sporta centru un novērots, ka ceļa malā novietotās automašīnas traucē satiksmi. Visticamāk, ka auto tur novieto cilvēki, kuri iet uz sporta namu.
Automašīnas cilvēki novieto arī ielas otrā pusē pie privātmājām, kā rezultātā rodas riskantas situācijas, lai šos auto apbrauktu.
Līdzīga situācija bija uz Saules ielas. Varbūt ir iespēja uzlikt zīmi vai ir kāds cits risinājums, lai tajā vietā būtu droša braukšana? Paldies.


  • Ventspils valstspilsētas pašvaldība

    Atbilde: Ventspils valstspilsētas pašvaldība 02. oktobris

    Atbild Ventspils Komunālā pārvalde:
    Ņemot vērā to ka:
    1)šīs automašīnas Riņķa ielā pie sporta kluba “Terminālis”, uz ielas braucamās daļas visā garumā gar šo sporta klubu nestāv visu dienu, bet darbadienās galvenokārt laika posmā no pieciem līdz astoņiem vakarā, kas ir īslaicīgs laika sprīdis;
    2)uzliekot automašīnu novietošanas aizlieguma zīmes (Nr.326) vienā brauktuves (sporta kluba) pusē, šīs pašas automašīnas tiks novietotas mazstāvu dzīvojamās apbūves pusē un situācija no tā nemainīsies;
    3) uzliekot automašīnu novietošanas aizlieguma zīmes (Nr.326) abās brauktuves pusēs, tiks aizliegta automašīnu novietošana ne tikai sporta kluba apmeklētājiem, bet arī Riņķa ielā dzīvojošajiem iedzīvotājiem,
    uz doto brīdi automašīnu novietošanas aizliegumi Riņķa ielā ieviesti netiks.
    Vienlaicīgi norādām, ka Pašvaldība uzrunās nekustamā īpašuma Riņķa ielā 52, Ventspilī īpašnieku par nepieciešamību nekustamajā īpašumā izbūvēt papildus autostāvvietas, ņemot vērā to, ka sporta kluba apmeklētāju novietotās automašīnas uz Riņķa ielu apgrūtina transporta kustību pa šo ielu.

6 comments

  1. es

    es, 02. oktobris 2023 - 12:49

    Paldies par atbildi, Komunālā pārvalde 🙂
    Nebija doma, ka jāliek aizlieguma zīme abās ceļa pusēs, bet gan tikai sporta nama pusē. Šī problēma jau nav dēļ Riņķa ielas iedzīvotāju auto. Viņi tos novieto savā ielas pusē.Un vispār sporta nama teritorija ir pietiekami liela, kur izbūvēt papildus stāvvietas, ja ar esošajām nepietiek.

    Kā vispār saprast Komunālās pārvaldes pirmā punktā rakstīto, ka auto tur tiek novietoti stāvēšanai galvenokārt no plkst. 17-20 vakarā , kas esot īslaicīgs laika sprīdis. Gribas gan vērst uzmanību uz to, ka tieši šajā laikā ir intensīvāka satiksme, jo cilvēki dodas mājās no darbiem utt. Pati braucu un redzu.
    Pag.nedēļā vispār bija situācija, ka brauca kolonna ar armijas vai zemessardzes kvadriem + vēl armijas transports, lielie kravas auto un malā stāv “vingrotāju” auto. Principā bija riskanti veikt apbraukšanu, bet jāriskē ir, jo atpakaļ jau negriezīs.Tam tā nevajadzētu būt.

    1. Mārtiņš Rozentāls

      Atbilde: es

      Mārtiņš Rozentāls, 02. oktobris 2023 - 18:23

      Labdien!
      Komunālās pārvaldes atbildē bija minēti vairāki aspekti un iespējamie varianti, kur viens no variantiem – 326.ceļazīmes tikai Sporta nama pusē (bet tad tās tiks novietotas automātiski māju pusē), kā arī variants, lai izslēgtu to, ka šīs pašas automašīnas tiktu novietotas māju pusē, 326.ceļazīmes uzstādot abās pusēs, kas atkal būs apgrūtinājums šo māju iedzīvotājiem.
      Īslaicīgs ir šis brīdis, tapēc, ka tās ir tikai konkrētas stundas dienā (darbadienās), nevis visu laiku, kā tas bija Saules ielā, kur uzstādījām 326.ceļazīmes gar deviņstāvu māju rajonu.
      Tāpat norādām, ka lūgsim Sporta nama (nekustamā īpašuma Riņķa ielā 52, Ventspilī) īpašniekam izbūvēt īpašumā papildus stāvvietas.

      1. es

        Atbilde: Mārtiņš Rozentāls

        es, 03. oktobris 2023 - 08:22

        Komunālā pārvalde jau bija sniegusi viedokli par situāciju Riņķa ielā, paldies.
        Jāpiemin gan, ka Saules ielā visu laiku auto nestāvēja, bet situācija bija identiska Riņķa ielas situācijai. Braucu tur katru darba dienu sešas reizes jau gadiem.

  2. Rohthoff

    Rohthoff, 02. oktobris 2023 - 09:56

    Vispār būtu jāizdod rīkojums(likums/noteikumi),ka pie privātmājas saimnieka automašīnai(ām) jāatrodas pagalmā.Man pilnīgi vienalga, vai tev 1 vai 3 mašīnas, turi tās pagalmā. Nav vieta? Nojauc siltumnīcu vai tiec vaļā no liekiem auto. Tavam slinkumam iebraukt savā pagalmā nav attaisnojuma!Vienīgais izņēmums būtu brīžos,kad ir atvesta malka un tā vēl nav sakrāmēta.

    1. es

      Atbilde: Rohthoff

      es, 02. oktobris 2023 - 12:50

      Piekrītu.

  3. ēriks

    ēriks, 29. septembris 2023 - 15:45

    ja tiešam tur brauc ari smaga tehnika un ir problēmas dēļ novietotiem auto ielas puse.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture