Ventspils Dzimtsarakstu nodaļā septembrī reģistrēti 15 jaundzimušie

1

Ventspils Dzimtsarakstu nodaļā 2023. gada septembrī reģistrēti 15 jaundzimušie, reģistrēta 20 laulības un sastādīti 45 miršanas reģistri.

Septembrī reģistrēti 15 jaundzimušie, t.sk. 7 – zēni un 8 – meitenes. Sešiem bērniem tika noteikta paternitāte, t.i., bērna vecāki nav precējušies, un divi bērni reģistrēti bez ziņām par tēvu. Pirmie bērni ģimenē ir 7, otrie – 4 trešie – 3 un ceturtais – 1. Lielākais skaits reģistrēto jaundzimušo ir piedzimuši Ventspilī – 13 un pa vienam – Rīgā un Liepājā. Ventspilī dzīvesvieta tika deklarēta 11 jaundzimušajiem un 2 – citās pašvaldībās (Rīgā un Salaspilī).

Septembrī reģistrētas 20 laulības. Dzimtsarakstu nodaļas Laulību zālē laulību reģistrēja 19 pāri un viens pāris savas laulības reģistrācijai izvēlējās Livonijas ordeņa pili. Tādi pāri, kuros abi laulātie laulībā stājās pirmo reizi, bija 10, tādi, kuros pirmo reizi precējās viens no laulātajiem – 7, un 3 – kuros abi laulībā stājās atkārtoti. Līgavu vecums bijis no 17 gadiem – jaunākajai līdz 57 – vecākajai, līgavaiņu vecums no 22 gadiem – jaunākajam līdz 58 – vecākajam.

No 45 septembrī reģistrētām mirušajām personām,  t.sk. 29 – sievietes un 16 – vīrieši.

Viens no mirušajiem bija bērns 13 gadu vecumā, vecumā no 41 līdz 60 gadiem bija 4 no mirušajām personām, 6 personas vecumā no 61 līdz 70 gadiem; 18 – vecumā no 71 līdz 80 gadiem, 13 – vecumā no 81 līdz 90 gadiem un 3 personas 91 līdz 95 gadu vecumā. Ventspilī pēdējā dzīvesvieta bijusi 30 personām, 11 – pēdējā dzīvesvieta bijusi deklarēta Ventspils novadā un 4 – citās pašvaldībās (Liepājā, Kuldīgas, Līvānu un Talsu novados).

Ventspils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā septembrī saņemti divi uzvārda maiņas iesniegumi – uzvārda maiņa vienā gadījumā tika pieteikta sakarā ar vēlēšanos iegūt savas dzimtas vai dzimto uzvārdu, un otrajā – iegūt laulātā uzvārdu.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture