Ventspilī notikusi Traumatologu un ortopēdu asociācijas izbraukuma konference

1

29. septembrī Ventspilī notika Traumatologu un ortopēdu asociācijas izbraukuma konference ar pieredzes apmaiņu, pulcējot traumatologus un ortopēdus no visas Latvijas. Šī bija pirmā asociācijas sēde, kas tika organizēta ārpus Rīgas.

Pieredzējušie speciālisti konferencē dalījās pieredzē par augšstilba periprotēzes lūzumu gadījumiem. Sēdē gan klātienē, gan attālināti piedalījās traumatologi un ortopēdi no visas Latvijas, tai skaitā asociācijas prezidents Dr. Mārtiņš Malzubris, kurš kā traumatologs ortopēds ar pieredzi mikroķirurģijā pirms kāda laika bija devies arī uz Ukrainas galvaspilsētu Kijivu, lai tur operētu karā cietušos ukraiņus, veicot sarežģītas rekonstruktīvās operācijas.

Sēdē piedalījās arī asociācijas valdes locekļi un “AO Trauma Europe” – pasaulē lielākās neatkarīgās traumatoloģijas un ortopēdijas kopienas un organizācijas – pasniedzēji Dr. Valts Boginskis (Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca) un Dr. Igors Terjajevs, “AO Trauma Europe” pasniedzējs Dr. Igors Kolosovs (Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca), kā arī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas traumatologi Dr. Aleksandrs Primaks un Dr. Māris Zirnis un traumatologi no citām ārstniecības iestādēm.

Zoom tiešsaistes lekciju, kā arī vienu no diskusijām vadīja Dr. Matīss Zolmanis – viens no vadošajiem ortopēdiem Latvijā, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas Mugurkaula un locītavu ķirurģijas centra vadītāja p.i.

Šāda traumatologu tikšanās Ventspilī pievērš uzmanību nozares attīstībai un iespējām reģionos.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture