Ventspils nekustamie īpašumi

Jautājums uzdots: Ventspils nekustamie īpašumi 16. oktobris

Cik tas ir godīgi pacelt nekustamā īpašuma (daudzdzīvokļu māja) apsaimniekošanas izmaksas par 25%? Līdz šim bija 0,60 eur/m2, bet šodien atnāca vēstule, ka no janvāra būs 0,78 eur/m2 + pvn 21%!!! Vai tas ir normāli?


  • Ventspils valstspilsētas pašvaldība

    Atbilde: Ventspils valstspilsētas pašvaldība 18. oktobris

    Atbild PSIA “Ventspils nekustamie īpašumi”:
    Pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi” informē, ka saskaņā ar 2017. gada 11. jūlija Ministru kabineta noteikumu Nr.408 “Dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas noteikumi” prasībām ir veikts pārvaldīšanas maksu aprēķins 2024. gadam. To dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieki, kam pārvaldīšanas maksa tiek mainīta paziņošanas kārtībā, tiek aicināti iepazīties ar savas dzīvojamās mājas uzturēšanas un apsaimniekošanas darbu tāmi nākamajam gadam un tai pievienoto uzturēšanas darbu plānu. Ja dzīvokļu īpašnieki neatbalsta ierosinās izmaiņas 2024.gada plānā, tad līdz 2023.gada 27.novembrim ir jāpieņem atbilstošs kopības lēmums.
    To dzīvojamo māju dzīvokļu īpašniekiem, kam noslēgtais pārvaldīšanas līgums paredz pārvaldīšanas maksas izmaiņu veikšanu ar kopības lēmumu, pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi” nosūtīs aptaujas anketas ar aicinājumu pieņemt lēmumu par pārvaldīšanas maksu 2024. gadam.
    Skaidrojam, ka pārvaldīšanas maksa aprēķināta katrai dzīvojamajai mājai individuāli, izvērtējot mājas uzturēšanas darbu izmaksas un tai nepieciešamo remontdarbu apjomu. Atkarībā no mājas līdzekļu uzkrājuma apmēra, remontdarbi plānoti no uzkrātajiem līdzekļiem vai arī paredzēta uzkrājuma veidošana, palielinot pārvaldīšanas maksu. 27% no uzņēmuma pārvaldītajām mājām pārvaldīšanas maksa saglabāta esošajā līmenī vai samazināta, savukārt 73% māju plānots pieaugums.
    Jautājumu gadījumā aicinām vērsties personīgi pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi” Užavas ielā 8, pirms tam piesakot vizīti pa tālr. 63629552, vai arī sazināties pa e-pastu: [email protected].

9 comments

  1. Vadims

    Vadims, 17. oktobris 2023 - 13:59

    Kurš piegādā elektrību koplietošanai.

  2. Rohthoff

    Rohthoff, 17. oktobris 2023 - 08:58

    Pieļauju,ka tas nav visām mājām. Piemēram , man ir šāds paziņojums, ka no 01.01.23. maksa ir 0.51(+pvn) par m2. Tāda pat vēstule bija pērn un summa ir identiska.Tātad bez izmaiņām.

    1. Skaidra

      Atbilde: Rohthoff

      Skaidra, 17. oktobris 2023 - 09:31

      Man arī atnāca – 17% pieaugums no 0,53 uz 0,62 ar 01.01.2024.
      Peļņa VNĪ par 2023.g.1.pg. 185’758 eur pret 2022.g.1.pg. 301’634 eur, 2022.gadā peļņa 103’999 eur, 2021.g. zaudējumi 27’553 eur un 2020.g. zaudējumi 48’370 eur. Tiešām VNĪ tik ļoti ietekmē minimālās algas pieaugums no 2024.gada un Euribor celšanās, ka tā jāceļ tarifi? Ventspilī gan algas neaug, drīzāk otrādi…
      https://site-2029681.mozfiles.com/files/2029681/VNI_6M2023_parskats.pdf

      1. je

        Atbilde: Skaidra

        je, 17. oktobris 2023 - 11:22

        VNĪ neceļ apsaimniekošanas maksu TIKAI savu ienākumu nolūkam. Tie ir meli un to būtu jāaizmirst. Katrai mājai ir individuāli izdevumi, kuri ir saistīti gan ar minimālo algu, gan dažādiem izmaksu pieaugumiem no apkalpojošo uzņēmumu puses. Piemēram, sētniekam var augt alga dēļ minimālās algas celšanas. Cirtnis, zāles pļāvēji un t.t. var būt paziņojuši, ka no nākamā gada vinu pakalpojums maksās vairāk. Koplietošanas elekrībai var būt celta cena. Varbūt kāds nezinātājs nebija uz sapulci un nezin, ka iedzīvotāji nolēma būtiski palielināt uzkrājumu veidošanos mājai, lai varētu pēc tam veikt apjomīgākus remontus (Stāvvadu nomaiņa, kāpņu telpu/jumta/pagraba remonts) un t.t.
        Korekti tomēr būtu katram īpašniekam un arī īrniekam painteresēties par savu dzīvesvietu un noskaidrot šo info pie apsaimniekotāja nevis automātiski uzskatīt, ka kāds grib ielikt kabatā vairāk.
        Man pacēlās apsaimniekošana līdz 60 centiem. Lai paceltos līdz 78 centiem, tad tur viennozīmīgi būtu jābūt ieplānotai naudas uzkrāšanai kādiem remontiem

        1. Skaidra

          Atbilde: je

          Skaidra, 17. oktobris 2023 - 20:03

          VNĪ varēja arī uzreiz vēstulē pie informācijas par tarifa celšanu ielikt pamatojumu, tad atkristu daudz jautājumu! Uz sapulcēm būts regulāri, bet tās apmeklē ļoti maz iedzīvotāju, par uzkrājumiem vispār nav lemts.

          1. ???

            Atbilde: Skaidra

            ???, 18. oktobris 2023 - 14:11

            Parasti šīs lietas izrunā kopsapulcēs. Esi tās apmeklējis?

      2. !

        Atbilde: Skaidra

        !, 17. oktobris 2023 - 12:19

        Interesanti. Kad runa par pagalmu tīrību, kārtību, sniega tīrīšanu, sētniekiem, kas vienmēr gatavi – tad VNI tas jānodrošina. Bet, kad jāsamaksā sētniekam alga – tad sākas sūdzības. Kā tā?
        Kad gribat saņemt detalizētus pārskatus par katru iztērēto centu- vni tas jānodrošina, bet, kad jāsamaksā grāmatvedim – nē..
        Nav tāda kā dubultā morāle jums?
        Nepatīk, kā VNI apsaimnieko – atsakaties. Taisi savu “apsaimniekotāja” biznesu un tiec tu ar to visu galā, turklāt bez maksas – visi mājas iedzīvotāji Tevi atbalstīs.

        1. Skaidra

          Atbilde: !

          Skaidra, 17. oktobris 2023 - 19:46

          Tieši par sētnieku – vispār nav jautājumu, katru dienu darbojas, tīra, nav pretenziju vispār. Bet pagājušajā gadā sniegu sētā uz brauktuves nenotīrīja, tā žļampa visa piesala, tīra slidotava bija, un auto dēļ tā nevarēja izbraukt un cilvēki ar mokām pārvietojās, jo arī kaisīta tā brauktuve nebija. Šogad bija jālūdzas, lai zāli nopļauj. Detalizētos pārskatus jums liek taisīt likums, ja kas. Mājai nekas nav atsevišķi VNĪ grāmatvedim jāmaksā, to maksu kā atsevišķu postenī VNĪ paņem par apsaimniekošanu un maksā grāmatvedim mēnešalgu! Var just, ka jūs no VNĪ!

          1. ???

            Atbilde: Skaidra

            ???, 18. oktobris 2023 - 14:15

            jā, bet kur tad tā naudiņa maģiski rodas? Ja grāmatvedim un sētniekiem jāpaceļ algas, tad tiek pacelta apsaimniekošanas maksa, no kā VNI arī norēķinas ar visiem piesaistītajiem resursiem.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture