Centra sākumskolas jubilejas koncerts

Jautājums uzdots: Jautājums, kas uzdots laikrakstā "Ventas Balss" 19. oktobris

Sestdien Jūras vārtos notika Centra sākumskolas jubilejas koncerts. Man par pārsteigumu, koncertā uzstājās tikai A klases skolēni. Vai tiešām šajā skolā mācās tikai šie bērni? Cik es zinu, tā tas nav. Rodas jautājums, vai B klases bērni nebija pietiekami, labi, lai uzstātos skolas jubilejas koncertā? Kāpēc tāda nevienlīdzība? Visu laiku tiek runāts par mobingu skolās, bet te skolas vadība pati to dara? Tas jau nebija A klases koncerts, bet gan skolas jubilejas pasākums. Organizatori ar šo pierādīja savu attieksmi pret skolēniem. Ļoti nesmuki! Gribu, lai kāds šo paskaidro!


  • Ventspils valstspilsētas pašvaldība

    Atbilde: Ventspils valstspilsētas pašvaldība 19. oktobris

    Atbild Ventspils Centra sākumskolas direktore Liāna Pēce: Skolas 20 gadu jubileja Centra sākumskolā tika svinēta no 09.10.2023. līdz 14.10.2023, lai skolēni no 1. – 6. klasei labāk iepazītu savu skolu, attīstītu piederības sajūtu vietai, kur pavada daudz laika. Šīs nedēļas ietvaros tika radīta iespēja katrai B klasei uzstāties gan dziedot, gan muzicējot, gan rādot citus priekšnesumus. Katrai klasei kā dāvana tika sniegta cirka izrāde/nodarbība un bija iespēja baudīt svētku kliņģeri. Skolas jubilejas koncerts Teātra namā “Jūras vārti” tika veidots kā lielo kolektīvu koncerts ar bijušajiem skolas gan A klašu, gan B klašu skolēniem. Uzstājās meiteņu kori “Pērlītes” un “Pērles”, zēnu koris “Vivo” (3. – 6. kl.), 1. – 2. klašu zēnu koris, zvanu ansamblis “Saules zvani”, vokāli instrumentālais ansamblis “Jautrie draugi”, pūtēju ansamblis, kā arī aicinātie viesi, absolventi, kuru vidū ir arī B klašu skolēni. Kā katru gadu, gan A, gan B klašu izglītojamiem būs iespēja priecēt savus vecākus ar priekšnesumiem Ziemassvētku pasākumos, kuru norise tiek plānota Ventspils Jaunrades namā. Pateicamies par ierosinājumiem veidot skolas vidi iekļaujošāku!

3 comments

  1. vecāks

    vecāks, 20. oktobris 2023 - 20:30

    Iestājoties skolā vecāki izvēlas kurā klasē sūtīt bērnu A vai B, kur visi tiek informēti, ka A klase ir ar padziļināto mūzikas apmācību, kurā bērni dzied koros un spēlē kādu mūzikas instumentu.
    Man bērns mācījās B klasē un dziedāja korī, tā kā tā nav galīgi tiesa, ka bērni no B klasēm nedzied koros.
    un vēl katrs vecāks taču izvēlas skolu savam bērnam, pirms iepazīstoties ar skolu. Vai raksta autore ir jautājusi skolai, vai bērns var dziedāt korī?

  2. es

    es, 20. oktobris 2023 - 11:42

    Dīvaini jau arī, ka B klasēm netiek piedāvāts dziedāt korī. Visos laikos bijis tā, ka dzied neatkarīgi no klases kurā ej.

    1. ES

      Atbilde: es

      ES, 20. oktobris 2023 - 20:31

      Vai tiešām netiek piedāvāts?
      Vai tu kā vecāks jautāji, vai skolai teici, ka tavs bērns ļoti grib dziedāt korī?

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture