Precizē saistošos noteikumus par Ventspils valstspilsētas pašvaldības nodevām

1

Ceturtdien, 19.oktobrī, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu precizēt 2023.gada 14.septembrī izdotos saistošos noteikumus Nr.7 “Par Ventspils valstspilsētas pašvaldības nodevām”. 

Noteikumus nepieciešams precizēt, pamatojoties uz Pašvaldību likuma 47.panta piekto daļu, ņemot vērā no Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas (turpmāk – VARAM) saņemtos iebildumus.

Precizējums veikts attiecībā uz noteikumos ietverto atbrīvojumu no nodevas par pašvaldības domes izstrādāto oficiālo dokumentu un apliecinātu to kopiju saņemšanu samaksas pašvaldības iestādēm, novēršot šīs normas dublēšanos ar augstāka spēka normatīvo aktu (atbrīvojumu no minētās nodevas piemērošanas jau nosaka Ministru kabineta 2005.gada 28.jūnija noteikumi Nr.480 „Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas”). Kā arī, precizēts, ka pašvaldības nodeva par tirdzniecību publiskās vietās nav piemērojama uz gadījumiem, kad ielu tirdzniecība tiek veikta ar pašvaldību saskaņotās patstāvīgās ielu tirdzniecības vietās (novietnēs).

Atbilstoši Pašvaldību likuma normām, precizētie saistošie noteikumi nosūtāmi VARAM atkārtotai atzinuma sniegšanai un tie stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” un būs pieejami Ventspils valstspilsētas pašvaldības tīmekļvietnē www.ventspils.lv .


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture