Saules un Lielā prospekta krustojums

Jautājums uzdots: Persona 06. novembris

Pēdējā laikā, šajā krustojumā, notiek daudz avāriju. Protams, ka vainīgi ir šoferi. Kāds būtu risinājums, lai šis krustojums nebūtu bīstams?


10 komentārs

  1. Ventspils Komunālā pārvalde

    Ventspils Komunālā pārvalde, 08. novembris 2023 - 16:48

    Ceļu satiksmes uzraudzība ir ceļu policijas uzdevums. Pašvaldības uzdevums ir nodrošināt ceļu satiksmes drošību, veicot darbības, lai teorētiski izslēgtu konflikta punktus.
    Paldies par iesaistīšanos pilsētvides sakārtošanā.

  2. iedzīvotājs

    iedzīvotājs, 08. novembris 2023 - 10:37

    Paldies Komunālajai pārvaldei, ka ņemat vērā iedzīvotāju ierosinājumus.

  3. Ventspils Komunālā pārvalde

    Ventspils Komunālā pārvalde, 07. novembris 2023 - 18:22

    Lielā prospekta un Saules ielas krustojumā ik pa laikam ir notikuši vairāki ceļu satiksmes negadījumi. Kā viens no iemesliem varētu būt neuzmanīga braukšana, nepārliecinoties par kustības drošību, izmantojot luksoforu papildsekciju, kas atļauj veikt labo pagriezienu. Ņemot vērā iedzīvotāju pausto viedokli un pēc šī jautājuma izskatīšanas Ventspils pilsētas Satiksmes drošības darba grupā, nolemts tuvākajā laikā noņemt luksofora papildsekciju Lielā prospekta un Saules ielas krustojumā.

    1. arī iedzīvotājs

      Atbilde: Ventspils Komunālā pārvalde

      arī iedzīvotājs, 08. novembris 2023 - 15:16

      Muļķīgi dēļ paviršiem autovadītājiem bojāt normālu satiksmes kārtību.
      Ko piedāvāsiet kā risinājumu tam, ka Embūtes/Tārgales ielu krustojumā ļoti regulāri kāds taisa aizliegto kreiso pagriezienu uz zīmes norādītajos laikos, savukārt Pils ielā regulāri kāds brauc pretēji šī brīža vienvirzienam, lai arī zīmes taču ir saliktas.

  4. papildsekcija

    papildsekcija, 07. novembris 2023 - 14:23

    Varbūt Komunālajai Pārvaldei/atbildīgajām institūcijām ir statistika no policijas par to kādu iemeslu dēļ šajā krustojumā rodas avārijas? Vai tā ir sarkanās gaismas neievērošana tieši no tiem, kuri brauc pa lielo prospektu virzienā uz pludmali un attiecīgi tā papildsekcija viņiem rada apmānu?
    Gan jau Valsts Policijas statistika parādītu avāriju iemeslu

  5. Rohthoff

    Rohthoff, 07. novembris 2023 - 11:47

    Te nu saskaramies ar to, ka LV normatīvie akti nepieļauj izvietot papildsekcijas luksaforiem kā LT, tikai un vienīgi ar izgaismotu sekciju drīkst, nevis parastu papildplāksnīte ar bultiņu! Tādēļ daži neuzmanīgie pamana luksaforā zaļu gaismu un mauc , nepārliecinojoties ka tā ir tikai papildsekcija. P.S. Kuldīgas un Lauku ielas krustojums,tur tā papildsekcija ir tā nolupusi, ka no bultas maz kas palicis, sāk izskatīties pēc pamatsekcijas. Visiem mierīgu braukšanu!

  6. Viesturs

    Viesturs, 07. novembris 2023 - 09:16

    Iesaku noņemt papildsekciju luksoforam braucot no Lielā prospekta (bultiņa- nogriežoties uz Saules ielu), jo daudzi ierauga, ka zaļš un brauc tik taisni, jo pārsvarā avārijas ir , ka brauc no Saules ielas un te pēkšņi no Lielā prospekta izgriež mašīna – tas mans novērojums.

    1. :/

      Atbilde: Viesturs

      :/, 07. novembris 2023 - 12:53

      Nepiekritīšu par papildsekcijas noņemšanu. Kas mēs esam kaut kādi deģenerāti, ka jāpielāgojas stulbākajiem? Tad jau var ieteikt arī uzstādīt maksimālā ātruma ierobežojumu tajā krustojumā 30km/h vai visā pilsētā.
      Papildsekcijas ir normāla parādība pasaulē un tās atvieglo satiksmes plūsmu. Dēļ dažiem idiotiem nevajadzētu slēgt atpakaļgaitu. Kā tad prospekta un Lāčplēša ielas krustojumā papildsekcijas nerada tādu problēmu?

    2. !

      Atbilde: Viesturs

      !, 07. novembris 2023 - 13:55

      Daudzi neierauga arī Stop zīmi un rīkojas pie tā kā pie “dodiet ceļu” zīmes. Tad ņemsim nost arī stop zīmes?
      Es atvainojos, ja cilvēks nepievērš pietiekami uzmanības esot uz ceļa, lai pamanītu, kāds signāls deg luksoforā, tad viņam ir jāanulē braukšanas apliecība, ne jāmaina krustojuma darbības kārtība.
      Varētu padomāt, ka šāds ir vienīgais luksofors Latvijā un pēkšņi cilvēki nemāk to nolasīt. Visur māk, bet te Ventspilī nemāk..nu kas par sviestu.

      1. Iedzīvotājs

        Atbilde: !

        Iedzīvotājs, 07. novembris 2023 - 14:54

        Varbūt vispirms iepazīsties ar situāciju nevis vnk te kaut ko gudri iekomentē? gan jau,ka ir kāda statistika vai policijas komentāri kādēļ tieši šajā krustojumā notiek tik bieži avārijas nu kaut kas tur īsti nav vai tā ir papildsekcija vai kas cits. kāds sakars te ar stop zīmēm?

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture