Ģimenes ārsti tikās uz sarunu ar Ventspils slimnīcas speciālistiem

1

Trešdien, 22. novembrī, Ventspils valstspilsētas un Ventspils novada ģimenes ārsti tikās ar Ventspils slimnīcas speciālistiem, lai uzzinātu vairāk par slimnīcas jaunākajiem pakalpojumiem un diskutētu par abām pusēm nozīmīgiem jautājumiem. Tikšanās norisinājās Kurzemes Rehabilitācijas centra telpās.

Tikšanās ieskaņā slimnīcas valdes loceklis, galvenais ārsts Dr. Edijs Ilziņš gan ieskicēja izmaiņas, ko piedzīvojusi Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, gan tālākos plānus. Tāpat galvenais ārsts akcentēja to, cik svarīgi ir veicināt sadarbību ar ģimenes ārstiem, lai arvien uzlabotu pacienta pieredzi.

Par būtiskāko, kas saistīts ar rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšanu, informēja savā prezentācijā apskatīja Kurzemes Rehabilitācijas centra vadītāja, fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārste Dr. Ulla Bambīte. Speciālistes Nataļja Pimenova un Ilze Saņina informēja par rehabilitācijas centra sniegtajiem pakalpojumiem, tāpat atgādinot, ka detalizēta informācija nosūtījumā palīdzēs ātrāk un operatīvāk pacientam sniegt rehabilitācijas pakalpojumus.

Pneimonologs Dr. Gusts Ancāns kolēģus informēja par slimnīcā pieejamiem elpceļu izmeklējumiem, uz kuriem ārsti var nosūtīt savus pacientus, kā arī uzsvēra, ka izrakstītos medikamentus, lai tie veiktu savu funkciju, svarīgi lietot pareizi. Tāpat Dr. Ancāns atgādināja par iespēju izmeklējumus saņemt arī “zaļā koridora” ietvaros gadījumā, ja ir konstatēti veidojumi plaušās vai ir aizdomas par plaušu vēzi.

Par uroloģiskajiem izmeklējumiem un diagnostiku informēja urologs Dr. Sandis Laizāns, uzskaitot arī plašo ambulatoro pakalpojumu klāstu, kas tiek piedāvāts pacientiem un aplūkojot iespējamos uroloģisko pakalpojumu attīstības virzienus. Dr. Laizāns aicina uz konsultācijām dažādu sūdzību gadījumos, tai skaitā nierakmeņu gadījumos vai, ja pacientam ir izmaiņas analīzēs, tostarp prostatas specifiskā antigēna analīzē, vai izmeklējumos.

Par inekoloģiskajām problēmām un kā tās ģimenes ārstiem konstatēt savās praksēs, informēja Ginekoloģijas un dzemdību bloka vadītājs, ginekologs Dr. Sergejs Tarasovs, īpaši akcentējot laikus diagnosticētu sarežģījumu nozīmi. Tāpat Dr. Tarasovs atgādināja par vakcināciju pret cilvēka papilomas vīrusu un plašajām iespējām vakcīnu saņemt, piedāvājot šo vakcīnu bezmaksas visiem pusaudžiem no 12 līdz 18 gadu vecumam. Saņemt šo vakcīnu ir īpaši svarīgi, lai pasargātu sevi no dzemdes kakla, kā arī citiem vēža veidiem, jo saslimstība ar tiem Latvijā joprojām ir augsta.

Tikšanās izskaņā par jaunumiem laboratorisko izmeklējumu piedāvājumā pastāstīja laboratorijas ārste Dr. Evija Skrode, arīdzan iezīmējot izmaiņas jutības testu interpretācijā un sniedzot ieteikumus, kā izvēlēties piemērotākos un efektīvākos medikamentus. Laboratorijas ārste arī iepazīstināja ar dažādām diagnostikas iespējām, izmantojot laboratorijas piedāvātos izmeklējumus.

Visu pasākuma laiku ģimenes ārsti tika aicināti diskutēt ar speciālistiem par aktuālajiem jautājumiem. Kā ģimenes ārsti, tā arī speciālisti atzina, ka šādas tikšanās ir svarīgas, lai uzzinātu gan vairāk par slimnīcas piedāvātajiem pakalpojumiem, gan lai stiprinātu sadarbību starp ģimenes ārstiem un speciālistiem, rezultātā nodrošinot pēc iespējas ātrāku un precīzāku ārstēšanu pacientiem.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture