Īpaša diena – 29. novembris

1

Ventspils Augstskolā 29. novembris ir īpaša diena – tā ir profesora Jura Baldunčika dzimšanas diena. Jau otro gadu pēc kārtas notiks profesora piemiņas pasākums. 29. novembrī plkst. 16.30 ikviens ir aicināts doties uz valodnieka memoriālo kabinetu, lai kopā godinātu viņa devumu latviešu valodas attīstībā. Pēc tam visi aicināti uz Ventspils Augstskolas bibliotēku, kur tiks atvērta grāmata “Profesors Juris Baldunčiks. Atmiņu stāsti.”

Godināšanas pasākuma dienā, 29. novembrī plkst. 16.30, tiksimies pie profesora Jura Baldunčika memoriālā kabineta vēsturiskajā Tulku ielā. Memoriālajā kabinetā ir ierīkota profesora bibliotēkai dāvināto grāmatu krātuve; tajā var darboties studenti, pētnieki un ikviens interesents, kura pētnieciskais darbs ir saistīts ar valodniecību. Kabinetā jau notikušas vairākas nodarbības ar Latvijas skolu jauniešiem. Pēc tam Ventspils Augstskolas bibliotēkā tiks atvērta grāmata “Profesors Juris Baldunčiks. Atmiņu stāsti”. Pasākuma piemiņas laikā arī tiks atklāta mākslinieces Ingrīdas Irbes gleznu izstāde “Novembris”.

Jau otro gadu šajā dienā Ventspils Augstskolā notiek profesora piemiņas pasākums, lai atcerētos un godinātu viņa devumu valodniecībā, latviešu valodas kopšanā un attīstībā, kā arī vēlreiz ieskatītos profesora dzīves un darba receptē un paņemtu no tās visu noderīgo. Vērts atgādināt, ka Juris Baldunčiks ir pētījis valstiskuma atribūtu – parlaments un Saeima ‒ vēsturi latviešu valodā.

Ventspils Augstskolas kolektīvs var būt lepns, ka ir bijusi iespēja pazīt un strādāt kopā ar profesoru, kurš darbam Ventspils Augstskolā veltījis 25 dzīves gadus un sniedzis lielu ieguldījumu tulku un tulkotāju kalvē un tulkotāja amata cildināšanā un izkopšanā. Profesors vadījis aptuveni simts bakalaura un aptuveni pussimtu maģistra darbu. Vienmēr patiesi rūpējies par skaidru, tīru latviešu valodu, kas ir viens no mūsu valsts un latviskās pašapziņas simboliem.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture