Kad sāksies ziemas sezona?

Jautājums uzdots: Lemberga Hūte 28. novembris

Labdien!
Jau vairākas dienas esam ziemā, turpmājās progbozes arī iepriecina un ziema neplāno pazust. Jautājums – Kad darbu uzsāks Lemberga Hūte?


6 comments

  1. Snoveris

    Snoveris, 28. novembris 2023 - 16:14

    Ņemot vērā kādas ziemas ir Ventspilī pēdējos gados, izņemot dažus, skaidrs ka izdevību nebūs daudz. Prognozi neviens uzminēt nevar un stabils sals arī februāri var nebūt, tāpēc vajadzētu izmantot katru iespēju. Patreiz piemēram turpmākās divas nedēļas sola salu, tad vajadzētu pūst un apelēt uz to ka nokusīs nevajadzētu, jo kaut kad jau nokusīs.

  2. SIA

    SIA "Olimpiskais centrs "Ventspils"", 28. novembris 2023 - 16:06

    Labdien!
    Lai varētu veikt mākslīgā sniega pūšanu ar sniega lielgabaliem, ir nepieciešama gaisa temperatūra vismaz – 3°C, bet, lai kvalitatīvi sagatavotu slēpošanas trases sniega segu, ir nepieciešams vairāku dienu (vismaz 4 -5 dienas) pastāvīga sala periods ar gaisa temperatūra – 4°C un zemāk. Izmantojot izdevību, kad laika apstākļi bija piemēroti, slēpošanas kalnā sniega pūšana tika uzsākta jau pirmdienas vakarā, bet naktī gaisa temperatūra atkal paaugstinājās. Pie katras iespējas sniega segas sagatavošana tiks turpināta. Slēpošanas kalna aktualitātēm aicinām sekot līdzi mājas lapā http://www.lembergahute.lv , kur iespējams uz kalna notiekošo vērot arī web kamerās.

  3. Slēpotājs

    Slēpotājs, 28. novembris 2023 - 15:50

    Piemēram, Žagarkalns jau 4dien veras vaļā. Tā jau ziema pie mums maz, jāizmanto katra iespēja…. Ja ne tagad, tad kad tad? Kāds tad mērķis bija šāda kalna izveidei, ja tas nedarbojas.

    1. .

      Atbilde: Slēpotājs

      ., 29. novembris 2023 - 15:09

      Nu ar salīdzināji… Tur jau sniegs bija, kad mums vēl nebija. Jāsaprot, ka dažādās vietās Latvijā ir dažādi laika apstākļi, dažādas temperatūras. Pat, ja vietas atrodas šķietami tuvu, ir būtiska atšķirība laikapstākļiem piejūrā un iekšzemē. Tās ir lietas, ko īsti nevar likt uz svaru kausiem salīdzināt!

  4. !!!

    !!!, 28. novembris 2023 - 14:02

    Ar to, ka dažas dienas ir ziema ir par maz. Lai ieguldītos un sāktu pūst kalnu ir jābūt diez gan pārliecinošai prognozei par to, ka saglabāsies sals, citādi tā ir burtiska naudas izpūšana vējā.
    Jums tiešām liekas, ka jūs šajā jomā esat lielāks profesionālis? Var būt tad jāvēršas pie turienes vadības ar savu kandidatūru??? Ja jau ir pieredze, faktos balstītas zināšanas, un nākotnes redzējums – uz priekšu!

  5. Viesis

    Viesis, 28. novembris 2023 - 13:36

    Minēšu – sniegu pūtīs 3 dienas pirms atkušņa. Kad atvērs kalnu, tad konstatēs, ka kāds no pacēlājiem “atkal” nedarbojas. Ja kalns strādās uz pilnu jaudu, būs atvērtas un sakārtotas visas trases, tad apēdīšu savu cepuri 🙂

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture