Uzsāks projekta “Alternatīva tranzītmaršruta izveide TEN-T tīklam Ventspilī” būvdarbus

2017. gada 14. jūlijā starp Ventspils pašvaldības iestādi “Komunālā pārvalde” un Centrālā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA) tika noslēgts līgums par projekta “Alternatīva tranzītmaršruta izveide TEN-T tīklam Ventspilī” Robežu ielas pārbūve no I. Mičurina ielas līdz Packules upes tiltam, Ventspilī īstenošanu.

Robežu ielas pārbūves būvdarbus plānots uzsākt šā gada 14. augustā un pabeigt līdz 2018. gada decembrim, būvdarbus veiks SIA “VIA”, objekta būvuzraugs SIA “pro CAD”.

Šogad ielas seguma pārbūve tiks veikta posmos no Mičurina ielas līdz Komētu ielai un no Packules upes līdz Rotas ielai. Satiksme šajos posmos tiks ierobežota – automašīnām būs iespējams pārvietoties pa vienu braucamās daļas joslu un satiksme tiks regulēta ar luksaforu.

Ventspils projekta mērķis ir novērst kvalitatīvas transporta infrastruktūras pārrāvumu Ventspils pilsētā un radīt alternatīvu maršrutu tranzīta un kravas transportam, vismaz daļēji atdalot to no sabiedriskā transporta plūsmām un novirzot no blīvāk apdzīvotajām Ventspils pilsētas daļām.

Projekta ietvaros paredzēta Robežu ielas posma no I. Mičurina ielas līdz Pacukles upes tiltam pilnīga ielas konstrukcijas, komunikāciju un apgaismojuma pārbūve, jaunas ietves un veloceliņa izbūve. Vienlaicīgi ar ielas pārbūvi plānots izbūvēt satiksmes uzskaites sistēmu ar informācijas displejiem, kur tiks uzrādīta meteoroloģiskā informācija, transporta svara un pārvietošanās ātruma informācija.

Pilnīga ielas konstrukcijas, komunikāciju un apgaismojuma pārbūve projekta ietvaros paredzēta arī Mazā Kurzemes ielā visā tās garumā, kā arī savienojumā ar Kurzemes ielu plānota satiksmes rotācijas apļa izbūve. Līdzīgi kā Robežu ielā, Mazā Kurzemes ielā plānots izbūvēt satiksmes uzskaites sistēmu ar informācijas displejiem, kur tiks uzrādīta meteoroloģiskā informācija un transporta svara informācija.

Mazās Kurzemes ielas pārbūves būvdarbus plānots uzsākt 2019. gada sezonā un pabeigt līdz gada beigām.

Projekta sasniedzamais rezultāts – kvalitatīvas transporta infrastruktūras pārrāvuma Ventspils pilsētā novēršana, alternatīvu maršrutu tranzīta un kravas transportam radīšana, vismaz daļēji atdalot tos no sabiedriskā transporta plūsmām un novirzot no blīvāk apdzīvotām Ventspils pilsētas daļām.

Projektam apstiprinātās kopējās attiecināmās izmaksas ir 6 330 000 EUR, tai skaitā Eiropas Savienības (ES) Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums – 5 380 500 EUR, Valsts budžeta dotācija – 189 900 EUR, savukārt Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējums – 759 600 EUR apmērā.

Projekts “Alternatīva tranzītmaršruta izveide TEN-T tīklam Ventspilī” Nr. 6.1.4.2/17/I/003 tiek īstenots darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība”, specifiskā atbalsta mērķa 6.1.4. „Pilsētu infrastruktūras sasaiste ar TEN-T tīklu” pasākuma „Nacionālas nozīmes attīstības centru integrēšana TEN-T tīklā” ietvaros.

 

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture