Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju ēkā tika svinēti spāru svētki

Piektdien, 23. februārī jaunās Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju ēkā tika svinēti spāru svētki.

Pasākumā piedalījās Ventspils pilsētas domes vadība – domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, domes izpilddirektors Aldis Ābele, Ventspils Mūzikas vidusskolas direktors Andris Grigalis ar skolas audzēkņiem, pārstāvji no Latvijas Republikas Kultūras Ministrijas, kā arī ēkas projekta autori vācu arhitekti Deivids Kuks (David Cook) un Martins Hāss (Martin Haas), būvuzņēmumu “Merks” valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš kā arī SIA “Ostas celtnieks” valdes priekšsēdētājs Konstantins Bursakovskis.

„Ventspils Mūzikas vidusskolā talantus spodrina katrs desmitais Ventspils skolnieks, par mūzikas izglītības iespējām interesējas un to aktīvi izmanto visa reģiona bērni un jaunieši, turklāt šī tendence ir aizvien pieaugoša,” pasākuma atklāšanas uzrunā uzsvēra D. Vilsone, paužot gandarījumu, ka bērni mūziku varēs apgūt jaunās, modernās telpās, ventspilnieki un mūzikas cienītāji no visas Latvijas un kaimiņvalstīm baudīt koncertus un plašu kultūras pasākumu klāstu reģionālajā koncertzālē.

Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas ar koncertzāles funkciju celtniecība tika uzsākta aizvadītājā gadā, valsts un ES fondu finansējums skolas ēkas celtniecībai ir 10,9 miljoni eiro, t. sk. Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums – 9,3 miljoni eiro.

Skola pērn kļuva par Starptautiskās džeza skolu asociācijas (International Association of Schools of Jazz) biedru; skolas koris “Nošu planētas” kļūst arvien atpazīstamāks; Ventspils Bigbends un Ventspils Kamerorķestris vairākās koncertprogrammās sasniedz arvien jaunas mākslinieciskās virsotnes; pašaizliedzīgo skolas pedagogu vadīti Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi plūc laurus neskaitāmos konkursos, tostarp starptautiskajos.

Valsts Ventspils Mūzikas vidusskola ir lielākā Kultūras ministrijas pārziņā esošā kultūrizglītības iestāde ārpus Rīgas, kurā 2015. / 2016. mācību gadā mācījās teju 500 audzēkņi, tostarp 100 profesionālās izglītības programmās, 400 audzēkņi – profesionālās ievirzes izglītības programmās, kā arī strādā vairāk nekā 100 darbinieki, tajā skaitā ap 90 pedagogu. Skolai nav savu pastāvīgu, profesionālajai darbībai piemērotu telpu jau kopš 2014. gada sākuma, kad tā pārtrauca darbību katastrofālā stāvoklī esošajās ēkās Ventspils vecpilsētā. Kopš tā laikā mācību process tiek organizēts vairākās pagaidu telpās dažādās vietās pilsētā.

Izmaksas daļēji tiek līdzfinansētas no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem projekta “Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas infrastruktūras attīstība Nr. 8.1.3.0/16/I/014 ietvaros.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture