Turpinās sagatavošanās darbi integrēto teritoriālo investīciju projektu atlases uzsākšanai

Lai veiksmīgi varētu uzsākt integrēto teritoriālo investīciju projektu (turpmāk – ITI projekti) atlasi Ventspils pilsētas pašvaldībā, 2016. gada vasarā turpināts intensīvs darbs, sagatavojot darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 5.6.2. specifiskā atbalsta mērķa “Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām” (turpmāk – SAM 5.6.2.) pirmās projektu iesniegumu atlases kārtas “Ieguldījumi degradēto teritoriju revitalizācijā nacionālas nozīmes attīstības centru pašvaldībās” projektu iesniegumu atlases dokumentāciju (turpmāk – atlases dokumentācija).

Atlases dokumentācija tiek saskaņota ar Latvijas Republikas Finanšu ministriju, ar kuru kā Eiropas Savienības fondu vadošo iestādi Ventspils pilsētas pašvaldībai noslēgts deleģēšanas līgums par ITI projektu iesniegumu atlases nodrošināšanu un ar Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju kā atbildīgo iestādi, kuras pārziņā ir SAM 5.6.2.

Vienlaikus ir uzsākts ITI projektu iesniegumu vērtēšanas komisijas izveides process.

Atgādinām, ka projekta mērķis ir atbalstīt Ventspils pilsētas pašvaldības ITI projektu atlases nodrošināšanu un paaugstināt projekta vadībā un īstenošanā iesaistītā personāla kapacitāti.

Projektā paredzētas šādas darbības:

1. ITI projektu atlases (t.sk. vērtēšanas   komisijas darbības) nodrošināšana;

2. Apmācību organizēšana.

Projektā īstenošanas rezultātā tiks nodrošināta atlīdzība komisijas locekļiem, kas saistīti ar ITI projektu iesniegumu vērtēšanu un organizētas apmācības.

Projekts tiek īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu specifiskā atbalsta mērķa 11.1.1. “Atbalstīt un pilnveidot Kohēzijas politikas fondu plānošanu, ieviešanu, uzraudzību un kontroli” ietvaros.

Projekts tiek īstenots no 2016. gada 1. janvāra līdz 2018. gada 31. decembrim.

Projekta kopējās izmaksas ir 46 666,00 euro (t.sk., Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 39 666,10 euro, valsts budžeta finansējums 6 999,90 euro).

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture