Apmācības par jauno publisko iepirkumu regulējumu

2017.gada 02.februārī plānotas pašvaldības darbinieku apmācības par publisko iepirkumu jautājumiem, kurās to dalībnieki tiks iepazīstināti ar jauno Publisko iepirkumu likuma regulējumu, potenciālajiem izaicinājumiem turpmāko iepirkuma veikšanā.

Plānots, ka apmācībās to dalībnieki tiks informēti par šādiem tematiem:

  • Dalībnieku iepazīstināšana ar jauno Publisko iepirkumu likuma regulējumu;
  • Iepirkuma veikšanas posmu apskats un to un to izmaiņas kontekstā ar jaunā Publisko iepirkumu likuma apstiprināšanu (t.sk. praktisks piemērs).
  • Tehnisko specifikāciju gatavošana (problemātika, kļūdas, judikatūra, ieteikumi), īpaši akcentējot izmaiņas, kuras radušās sakarā ar jaunā Publisko iepirkumu likuma apstiprināšanu.
  • Piedāvājumu vērtēšana: piedāvājumu (t.sk. tehnisko piedāvājumu) vērtēšanas problemātika, populārākās kļūdas piedāvājumu vērtēšanā.
  • Praktiskais darbs grupās (tēma: tehnisko specifikāciju sagatavošana un piedāvājumu vērtēšana)
  • Nepamatoti lēts piedāvājums: Aktualitātes, judikatūra, problemātika, ieteikumi utt.
  • Iepirkumu līgumu grozīšana: Iepazīstināt ar līguma grozīšanas problēmātiskajiem aspektiem.
  • Praktiskais darbs grupās (tēma: nepamatoti lēts piedāvājums un iepirkumu līgumu grozīšana)

Apmācības tiks organizētas projekta „Atbalsts integrēto teritoriālo investīciju projektu atlasei Ventspilī” (Nr. 11.1.1.0/15/TP/022) ietvaros.

Jāuzsver, ka Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.-2020.gada plānošanas periodā īstenojamos projektos, atlasē projektu iesniedzējiem būs jāievēro visas Eiropas Savienības un Latvijas (nacionālās) normatīvo aktu prasības publisko iepirkumu jomā.

Atgādinām, ka projekta mērķis ir atbalstīt Ventspils pilsētas pašvaldības ITI projektu atlases nodrošināšanu un paaugstināt projekta vadībā un īstenošanā iesaistītā personāla kapacitāti.

Projektā paredzētas šādas darbības:

1. ITI projektu atlases (t.sk. vērtēšanas   komisijas darbības) nodrošināšana;

2. Apmācību organizēšana.

Projektā īstenošanas rezultātā tiks nodrošināta atlīdzība komisijas locekļiem, kas saistīti ar ITI projektu iesniegumu vērtēšanu un organizētas apmācības.

Projekts tiek īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu specifiskā atbalsta mērķa 11.1.1. “Atbalstīt un pilnveidot Kohēzijas politikas fondu plānošanu, ieviešanu, uzraudzību un kontroli” ietvaros.

Projekts tiek īstenots no 2016.gada 1.janvāra līdz 2018.gada 31.decembrim.

Projekta kopējās izmaksas ir 46 666,00 euro (t.sk., Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 39 666,10 euro, valsts budžeta finansējums 6 999,90 euro).

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture