Iepirkumu Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles būvniecībai varētu izsludināt nākamā gada sākumā

Turpinās darbs pie tehniskā projekta izstrādes jaunajai Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkai ar koncertzāles funkciju. Ja valsts līmenī tiks pietiekami operatīvi sagatavoti un pieņemti lēmumi par Eiropas struktūrfondu līdzekļu izmantošanu profesionālās kultūrizglītības iestāžu attīstībai, jau 2016. gada sākumā varētu izsludināt būvniecības iepirkumu, šodien preses konferencē prognozēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”).

Koncertzāles projekta autors Deivids Kuks no Vācijas arhitektūras biroja “Behnisch Architekten” nākamnedēļ, 22. aprīlī, Ventspils domei sniegs ziņojumu par progresu tehniskā projekta izstrādē. Tehnisko projektu plānots pabeigt līdz oktobrim. Pēc tam tālākā projekta virzība būs atkarīga no valsts ierēdņu operativitātes, skaidroja Lembergs.

“[Gaidām], kad Izglītības un zinātnes ministrija kopā ar Kultūras ministriju sagatavos informatīvu ziņojumu valdībai par Eiropas struktūrfondu līdzekļu izmantošanu profesionālo vidusskolu un kompetenču centru attīstībai periodā līdz 2020. gadam un uz tā pamata izstrādās un valdība pieņems attiecīgus Ministru kabineta noteikumus, kā šo naudu var tērēt, tai skaitā kultūras profesionālās izglītības iestādēm. Šajā aktivitātē Latvijā ir paredzēti 17 miljoni eiro. Ņemot vērā to, ka Ventspilī valsts mūzikas vidusskolai nav savu telpu un tā izvācās no avārijas stāvoklī esošām ēkām, ir skaidrs, ka liela daļa no tās summas būs mūzikas vidusskolai, un būs arī vēl Klimata [pārmaiņu finanšu instrumenta] nauda,” informēja Lembergs.

Ja valsts ierēdniecība strādās pietiekami ātri un efektīvi, tad vajadzētu nākamā gada sākumā sludināt iepirkumu par būvniecību. Mēs ceram, ka šo valsts Ventspils mūzikas vidusskolu ar koncertzāles funkciju varētu nodot uz mūsu valsts 100 gadu jubileju. Tas nozīmē, ka tā būtu jāuzbūvē līdz 2018. gada jūnijam, jo četri mēneši būs vajadzīgi, lai montētu ērģeles. Esam pieņēmuši lēmumu, ka koncertzālē jābūt arī ērģelēm un tās var montēt tad, kad celtnieki ir prom, jo nedrīkst būt putekļu,” skaidroja Lembergs.

Jau ziņots, ka Ventspils Mūzikas vidusskolai jau vairāk nekā gadu nav pašai savu telpu – kritiskā stāvoklī esošās ēkas Ventspils vecpilsētā, Pils ielā 38 un Kuģinieku ielā 2, skola atbrīvoja 2014. gada sākumā un kopš tā laika mācības organizē vairākās pagaidu vietās pilsētā.

Jauno Ventspils Mūzikas vidusskolas ēku ar koncertzāles funkciju plānots būvēt Ventspils Lielā laukuma dienvidu pusē.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture