Projekta progress 2014. gada decembrī

Šobrīd projekta “Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izmantošana komunālo pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai” (projekta nosaukums saīsināti angļu valodā – E-Utilities) ietvaros noris objektu apsekošana un instalācijas darbu veikšana.

Šobrīd līguma ietvaros 479 no 496 objektiem piegādātas un uzstādītas siltumenerģijas skaitītāju datu attālinātās nolasīšanas ierīces.

Atgādinām, ka 2014. gada 12. jūnijā PSIA „Ventspils siltums” noslēdza līgumu ar SIA „Teliko” par siltumenerģijas skaitītāju attālinātās datu nolasīšanas iekārtu piegādi un uzstādīšanu. Pavisam līdz šā gada beigām tiks piegādātas un uzstādītas 519 attālinātās datu nolasīšanas iekārtas ēkas kopējam siltumskaitītājam, kas atrodas siltumpunktā.

Attālināta datu nolasīšana ir veiksmīgs risinājums, kā iegūt kvalitatīvus fiksētus datus no visiem ēku kopējiem siltumskaitītājiem vienlaicīgi, bez laika nobīdēm. Ieguvēji būs gan siltuma patērētāji un ēku pārvaldnieki, gan siltuma ražotājs. Informācija par ēkas siltumenerģijas patēriņu tiks iegūta bez nobīdēm un īsākā laika posmā varēs veikt aprēķinus par saņemtajiem pakalpojumiem. Būtisks ieguvums būs iespēja operatīvi konstatēt novirzes vai bojājumus ēkas iekšējā sistēmā. Uzstādītā sistēma nākotnē ļaus pievienot attālinātās uzskaites mēraparātus arī individuālajiem ūdens patēriņa skaitītājiem, kas atrodas dzīvokļos.

Plānotais investīciju apjoms partnerim Pašvaldības SIA „Ventspils siltums” ir 28 tūkst. euro, no kuriem 85 % jeb 24 tūkst. euro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums, bet 5 % jeb 1 427,25 euro ir valsts budžeta finansējums. Projektu tiks realizēts 12 mēnešu laikā līdz 2015. gada jūnija beigām.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture