Noslēgumam tuvojas rekonstrukcijas darbi projekta “Energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi Ventspils pilsētas pašvaldības ēkās, II kārta” ietvaros

Turpinās projekta “Energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi Ventspils pilsētas pašvaldības ēkās, II kārta” (Projekts) ietvaros uzsāktie būvdarbi.

Ventspils pilsētas pansionātā un bērnu namā „Selga” Pērkoņu ielā 21, Ventspilī, kur būvdarbus veic SIA „Samrode”, pabeigti demontāžas darbi, elektroinstalācijas montāžas darbi, ūdensvada un kanalizācijas montāžas darbi, ventilācijas montāžas darbi un iekšējās apdares darbi virtuves korpusā. Pabeigti arī jumta siltināšanas darbi administratīvajā korpusā, ēdnīcas korpusā un guļošo pacientu aprūpes korpusā. Pabeigta ventilācijas skursteņu galu pagarināšana, gandrīz pabeigti cokola siltināšanas darbi un uzsākta iekštelpu kosmētiskā remonta veikšana ēdamzālē. Būvdarbi notiek saskaņā ar laika grafiku.

Ēkā Raiņa ielā 10, Ģertrūdes ielā 16 un Andreja ielā 3, Ventspilī, energoefektivitātes paaugstināšana un pārplānošana, būvdarbus veic būvfirma „A Celtne”. Objektā pabeigta ēkas savilkšana Ģertrūdes ielā 16 un garāžām, pabeigti demontāžas darbi un gandrīz pabeigta  jauno sienu izbūve Ģertrūdes ielā 16, pabeigta 1.stāva siltinātas betona grīdas izbūve un ventilācijas sistēmas izbūve Ģertrūdes ielā 16 un Andreja ielā. Andreja ielā 3 pabeigts kosmētiskais remonts, savukārt Raiņa ielā 10 pabeigta pārseguma siltināšana. Daļēji pabeigti ūdensvada un kanalizācijas  montāžas darbi un noslēgumam tuvojas fasādes siltināšanas darbi Ģertrūdes ielā 16 un Andreja ielā 3. Raiņa ielā 10 gandrīz pabeigta pakešu nomaiņa logiem. Arī šajā objektā būvdarbi notiek saskaņā ar plānoto laika grafiku.

Projekta īstenošana veicinās pilsētas konkurētspējas paaugstināšanu, nodrošinot augstu telpu komforta līmeni, resursefektīvu ēku apsaimniekošanu un uzturēšanu, uzlabojot pilsētvides kvalitāti Ventspils pilsētā, kā arī Ventspils un apkārtējo teritoriju iedzīvotāju dzīves un darba apstākļus, nodrošinot kvalitatīvu un enerģiju taupošu ēku infrastruktūru.

Ja šobrīd visās četrās ēkās kopā apkures energoefektivitātes rādītājs aptuveni ir 130 kWh/m2 gadā, tad pēc pasākumu veikšanas paredzēts sasniegt četru ēku apkures energoefektivitātes rādītāju vidēji 61,9 kWh/m2 gadā, kā rezultātā rodas ietaupījums apmēram 50% apmērā.

Kopējās projekta izmaksas ir 258 899 lati, no kuriem 85 % jeb 211 282 lati ir Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējums un 15 % jeb 37 285 lati – pašvaldības līdzfinansējums.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture