Aktīvi noris satiksmes drošības uzlabošanas pasākumi Staldzenes un Bangu ielu krustojumā

Aktīvi turpinās satiksmes drošības uzlabošanas pasākumi Staldzenes un Bangu ielu krustojumā, kurus veic SIA „LAMD serviss”. Uz šo brīdi notiek grunts norakšanas un ietvju un veloceliņu bortiņu izbūves darbi.

Projekta „Satiksmes drošības uzlabojumi Ventspils pilsētāStaldzenes un Bangu ielu krustojumāmērķis ir uzlabot satiksmes drošību četros ielu posmos Ventspils pilsētā, novēršot satiksmes drošībai bīstamas vietas, tādējādi nodrošinot satiksmes dalībnieku drošu pārvietošanos pilsētas ielās.

Lai uzlabotu satiksmes drošību Bangu un Staldzenes ielas krustojumā, projekta ietvaros notiek Staldzenes un Bangu ielu krustojuma rekonstrukcija, paredzot, četru zaru krustojuma un ietvju (apvienota gājēju un veloceliņa ietve) izbūvi. Vienlaikus tiks veikta jaunu vertikālo ceļa zīmju uzstādīšana, horizontālo ietvju un ceļu apzīmējumu uzklāšana, apgaismojuma komunikāciju izbūve, gājēju drošības barjeru uzstādīšana un jauna sabiedriskā transporta pieturas vietas paviljona uzstādīšana un pieguļošās zāliena zonas labiekārtošana.

Projekta ietvaros tiks nodrošināti šādi ieguvumi:

  1. tiks paaugstināta transporta infrastruktūras kvalitāte, satiksmes organizācija un drošība – efektīva krustojuma risinājuma izbūve nodrošinās CSNg skaita samazināšana par 50 %;
  2. tiks nodrošināta pieejamība pakalpojumiem un uzlabota iedzīvotāju mobilitāte;
  3. tiks uzlabota pilsētvide, pilsētas konkurētspēja, tūrisma attīstība – sakārtota infrastruktūra veicinās Staldzenes apbūves attīstību, uzlabos piekļuvi tūrisma un aktīvās atpūtas objektiem – Būšnieku ezers, Staldzenes pludmale.

Projekta kopējās izmaksas paredzētas 254 tūkst. latu apmēra, tajā skaitā piesaistītais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 213,3 tūkst. latu apmērā, kas ir 84 % no projekta attiecināmajiem izdevumiem, valsts budžeta finansējums paredzēts 5,7 tūkst. latu apmērā, savukārt pašvaldība projektu īstenošanā plāno ieguldīt turpat 35 tūkst. latu.

Projektu plānots īstenot līdz 2011. gada novembrim.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture