Turpinās veloceliņu tīkla attīstība Ventspils pilsētā

Lai gan būvniecības sezona strauji tuvojas noslēgumam, aizvien pilnā sparā noris būvniecības darbi veloceliņu tīkla attīstībai Ventspils pilsētā. Šī gada laikā, veloceliņu kopgarums palielināts jau par 22 km. Lielu nozīmi minētā veloceliņa kopgaruma palielinājumā sniedzis projekta „Velotūrisma attīstība Ventspils pilsētā” ieguldījums.

Projekta ietvaros paredzēts izveidot veloceliņu 10,17 km garumā Ventspilī, savienojot starptautisko prāmju terminālu ar iecienītiem tūrisma objektiem pilsētā: ar Vecpilsētu, ar Ostas promenādi, ar Dienvidu molu, ar Jūrmalas un Piedzīvojumu parkiem, t.sk. uzlabojot velobraucēju infrastruktūru un piedāvājot jaunu tūrisma produktu pilsētas viesiem.

Radot jaunus veloceliņus, pilsēta kļūst draudzīga un pieejama velobraucējiem. Vienlaikus veloceliņa izbūve nodrošinās drošu velotūristu pārvietošanos un uzlabos apskates vietu pieejamību. Sakārtota velotūrisma infrastruktūra ne tikai veicinās velotūrisma attīstību, bet arī rada pievienoto vērtību gan tūrisma piedāvājumam, gan videi, kur tas atrodas.

Vienlaikus radot kvalitatīvu velotūrisma produktu, ir pamats prognozēt, ka velotūristu skaits pilsētā palielināsies. Tā kā ar velosipēdu iespējams veikt krietni garākas distances nekā ar kājām un pārvietoties ar 2 – 3 reizes lielāku ātrumu, Ventspils pilsētā projekta ietvaros tiek plānota veloceliņu izveide 10,17 km garumā no Rūpniecības ielas krustojuma ar Krasta ielu līdz Lielā prospekta apļveida krustojumam, Reņķa dārzā un ap to esošajās ielās – Zvaigžņu, Kuldīgas, Lāčplēša, Latgales, Brīvības ielā, no Brīvības ielas pa Ventas kreiso krastu līdz Ventspils pilsētas robežai starp Vasarnīcu un Saules ielām, maršrutā iekļaujot iecienītākos pilsētas tūrisma objektus – Ostas ielas promenādi, Spīķeru piekrasti, Livonijas ordeņa pili, Dienvidu molu, Jūrmalas parku, Piejūras brīvdabas muzeju, mazbānīti un Piedzīvojuma parku.

Kā arī viens no svarīgākajiem aspektiem, velotūrisms samazina vides piesārņojumu, satiksmes sastrēgumus, veicina vietējās ekonomikas atveseļošanos un iedzīvotāju veselības saglabāšanos.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 863 378,75 LVL, t.sk. Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 84,99 % – 699 917,65 LVL; valsts budžeta dotācija 4,5 % – 37 058,82 LVL un Ventspils pašvaldības līdzfinansējums – 126 402.28 LVL., t.sk. neattiecināmās izmaksas 39 849,34 LVL.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture