Uzsāk projekta “Rietumlatvijas un Rietumlietuvas dabas zinātņu izglītības kvalitātes paaugstināšana” ieviešanu

Projekta “Rietumlatvijas un Rietumlietuvas dabas zinātņu izglītības kvalitātes paaugstināšana” realizācija uzsākta 2010. gada 14. jūnijā, un tā ilgs 18 mēnešus, līdz 2011. gada novembrim.

Kā jau izskanējis, 2010. gada 11. jūnijā Grobiņas novada domē ir  parakstīts Partnerības līgums starp Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldi  kā projekta vadošo partneri, Grobiņas un Durbes novada domēm un Lietuvas partneriem – Klaipēdas pilsētas domes administrāciju, Klaipēdas Vitauta Didžiojo, Vetrunges un Hermaņa Zudermaņa ģimnāzijām par sadarbību projekta „Dabas zinātnes” realizācijā.

Foto skatīt attēlu galerijā.

Sākotnēji Projekta ietvaros plānots veikt skolu dabaszinātņu kabinetu remontu un aprīkot tos ar materiāltehniskajiem un mācību līdzekļiem. Ventspils pilsētas pašvaldība projekta ietvaros plāno labiekārtot un ar mūsdienu prasībām atbilstošiem mācību līdzekļiem un tehnoloģisko aprīkojumu aprīkot četru Ventspils vispārizglītojošo skolu ķīmijas, fizikas, bioloģijas, matemātikas un informātikas kabinetus – 1. pamatskolā, 2. pamatskolā, 5. vidusskolā un Vakara vidusskolā. Vienlaikus Ventspils Skolēnu jaunrades nama robotikas, kino – foto, kokapstrādes, tehniskās modelēšanas un astronomijas pulciņa vajadzībām tiks iegādāts mūsdienīgs aprīkojums.

Paralēli tiek uzsākts darbs pie jaunas mācību programmas izveides, ko koordinē projekta partneri Grobiņā. Plānots, ka 2010. gada augustā dabaszinātņu priekšmetu skolotājiem būs iespēja piedalīties 6 pieredzes apmaiņas semināros. Pieredzes apmaiņas ietvaros un semināros gūtās zināšanas un atziņas tiks nodotas pārējiem kolēģiem un izmantotas, lai paaugstinātu izglītības kvalitāti arī pārējos mācību priekšmetos. Projekta laikā izstrādāto un pilotēto mācību programmu ir plānots ieviest kā pastāvīgu fakultatīvu priekšmetu un piedāvāt 1. – 10. klašu audzēkņiem.

Līdz 2010. gada oktobrim visiem iesaistīto skolu dabaszinātņu skolotājiem ir ieplānoti arī 2 izglītojošie semināri par inovatīvām mācību metodēm – „Inovatīva mācīšanas metodika” un „Mācīšanas prasmju uzlabošana”. Viens seminārs notiks Ventspilī, otrs – Klaipēdā.

Projekta kopējās izmaksas veido 694 504 latu, tai skaitā Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes aktivitāšu īstenošanai nepieciešami 306 359 latu, no kuriem 260 405 latu (85 % no attiecināmajām izmaksām) sedz Eiropas Reģionālās attīstības fonds, Valsts budžeta līdzekļi veido 15 318 latu (5 % no attiecināmajām izmaksām) un Ventspils pilsētas pašvaldības finansējums paredzēts 30 636 latu apmērā.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture