Uzsākta Ventspils tehnikuma rekonstrukcija

Piektdien, 12. aprīlī, svinīgi tika uzsākta Ventspils Tehnikuma – Ziemeļkurzemes profesionālās izglītības kompetences centra infrastruktūras attīstības projekta īstenošana, Ventspils Tehnikumam parakstot gan līgumu ar Valsts izglītības attīstības aģentūru par projekta īstenošanu gandrīz 11 miljonu latu apmērā, gan būvdarbu līgumu ar A/S „UPB”, kas slēgta konkursa procedūras rezultātā ieguvusi tiesības veikt projektā paredzētos būvdarbus, gan arī vienošanās ar Ventspils pilsētas domi par sadarbību projekta īstenošanā.

Viesi tika sagaidīti Ventspils Tehnikuma virpotavā, kur Ventspils Tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere iepazīstināja ar pašreizējo situāciju izglītības iestādē un informēja par projekta ietvaros plānotajiem infrastruktūras uzlabojumiem. Pēc prezentācijas viesi devās īsā ekskursijā pa pašreizējo skolas ēku un teritoriju, kas jau pēc pavisam neilga laika kļūs par pilsētas vēsturi, jo jau 2014. gada 1. septembrī audzēkņi mācības uzsāktu jaunā, modernā, profesionālās izglītības kompetences centram atbilstošā izglītības iestādē ar mūsdienīgu dienesta viesnīcu.

Pēc rekonstrukcijas projektā iekļauto objektu apskates uz turpat Ventspils Tehnikuma pļaviņā uzstādītās skatuves notika svinīgā līgumu parakstīšana, un Ventspils Tehnikuma uzraksta plāksne svinīgi tika nodota glabāšanai Ventspils muzejam.

Kā balvu pasniedzot metāla rozīti, Ventspils Tehnikuma direktore sirsnīgi pateicās visiem „labajiem gariņiem”, kuri pēdējo piecu gadu laikā ieguldījuši gan savu laiku, gan darbu, lai šodien varētu spert tik būtisku soli pretī Ventspils Tehnikuma jaunajam veidolam.

Pēc svinīgajām uzrunām, plaukšķeņu salūtam skanot, gaisā uzlidoja krāsaini balonu pušķi ar audzēkņu laba vēlējumiem savai skolai.

Pasākuma noslēgumā pasākuma viesus priecēja „OKartes jauniešu” koncerts.

Pasākumā Latvijas Republikas Ministru prezidentu pārstāvēja viņa padomnieks kultūras un politikas plānošanas jautājumos Ints Dālderis, piedalījās Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta direktora vietniece pedagogu un pieaugušo izglītības jomā Baiba Bašķere, Valsts izglītības attīstības aģentūras direktore Dita Traidās, kā arī bija ieradušies Ventspils pilsētas pašvaldības, nozaru asociāciju un darba devēju pārstāvji.

Ventspils Tehnikums jau vairākus gadus aktīvi sadarbojas ar Ventspils pilsētas pašvaldību, lai veicinātu profesionālās izglītības attīstību Ziemeļkurzemē. Tikai Ventspils pilsētas pašvaldības neatlaidīga darba rezultātā finansējums Ventspils Tehnikuma projektam tika piešķirts tam nepieciešamajā apmērā – ministrijas sākotnēji piedāvātajā variantā plānotais finansējums bija nepietiekams Ventspils Tehnikuma infrastruktūras sakārtošanai.

Jāatzīmē, ka Ventspils Tehnikums šobrīd ir pirmā un arī vienīgā no 11 profesionālās izglītības iestādēm, kas ir gatava uzsākt izglītības iestādes rekonstrukcijas darbus ar Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu pēc tam, kad 2011. gada 27. decembrī ar Izglītības un zinātnes ministra R. Ķīļa rīkojumu tika pārtraukta projektu īstenošana 18 profesionālās izglītības iestādēm visā Latvijā.

Pēc projekta īstenošanas, papildus jau esošajām metālapstrādes, automehānikas, enerģētikas, elektronikas, viesnīcu un restorānu servisa programmām, Ventspils Tehnikumā tiks piedāvātas arī jaunas mācību programmas – būvkonstrukciju galdnieks, ēku iekšējo komunikāciju tehniķis, automehatroniķis, viesmīlis.

Projekta „Ventspils Tehnikuma – Ziemeļkurzemes profesionālās izglītības kompetences centra infrastruktūras attīstības projekts” kopējās izmaksas paredzētas 10 892 114 LVL apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 9 367 218 LVL (86 % no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām), kā arī valsts budžeta līdzfinansējums 1 524 896 LVL (14 % no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām).

Projekta īstenošana paredzēta 22 kalendāro mēnešu laikā pēc līguma noslēgšanas jeb līdz 2015. gada februārim.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture