Sociālais dienests ir apmācījis 50 atbalsta personas atbalsta personu pakalpojumu nodrošināšanai ģimenēm ar bērniem Ventspils pilsētā

Sadarbībā ar SIA „Projektu un kvalitātes vadība” Ventspils pilsētas domes Sociālais dienests īsteno Eiropas Sociālā fonda projektu „Sociālās rehabilitācijas un atbalsta pasākumu kopums ģimenēm ar bērniem Ventspils pilsētā”.

Šobrīd ir pabeigta atbalsta personu apmācība, sniedzot gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas saimniekošanā, bērnu aprūpē un audzināšanā, lai kļūtu par ģimenes atbalsta personām. Pavisam kopā tika apmācītas 50 atbalsta personas, t.sk, 20 pirmspensijas vecuma sievietes un trūcīgas sievietes, 30 daudzbērnu un nepilno ģimeņu vecāki, kā arī maznodrošināto un trūcīgo ģimeņu vecāki.

Atbalsta personām tika nodrošināti tādi apmācību semināri kā saskarsmes psiholoģija un attīstības psiholoģija, sanitārija un higiēna, pirmā palīdzība, bērna fiziskā, psihiskā un emocionālā attīstība, dienas režīma plānošana un organizēšana, veselīgs bērna uzturs, nevardarbīgas audzināšanas metodes, drošas dzīves telpas veidošana. Šobrīd tiek veikti pēdējie sagatavošanās darbi atbalsta personu pakalpojumu nodrošināšanai.

Ventspils pilsētas domes Sociālais dienests ir izveidojis arī atbalsta un izglītojošās grupas, kurās pavisam kopā ir iesaistīti 40 daudzbērnu un nepilno ģimeņu vecāki, kā arī maznodrošināto un trūcīgo ģimeņu vecāki, t.sk. nepilngadīgās māmiņas. Atbalsta un izglītojošām grupām tiek sniegtas gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas nodarbinātību veicinošu prasmju apguvē, kā arī bērnu aprūpē un audzināšanā.

Projekta mērķa grupai ir iespēja saņemt arī individuālās sociālā darba speciālistu un psihologa konsultācijas. Savukārt projektā iesaistītajiem sociālā darba speciālistiem ir ļoti nozīmīgi iesaistīties individuālajās un grupu supervīzijās pie sertificētiem speciālistiem, kas ļauj saņemt papildus atbalstu ikdienas darbā.

Kopā projekta laikā sociālās rehabilitācijas programma tiks nodrošināta: 115 daudzbērnu un nepilnām ģimenēm, kā arī maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm, 20 pirmspensijas vecuma, trūcīgām sievietēm.

Pasākumi tiek īstenoti Eiropas Sociālā fonda Darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” papildinājuma 1.4.1.2.4. apakšaktivitātes „Sociālās rehabilitācijas un institūcijām alternatīvu sociālās aprūpes pakalpojumu attīstība reģionos”  projekta „Sociālās rehabilitācijas un atbalsta pasākumu kopums ģimenēm ar bērniem Ventspils pilsētā” (projekta līguma Nr. 1DP/1.4.1.2.4/10/APIA/NVA/096) ietvaros.

Projekts tiks īstenots laika posmā no 2011. gada 1. aprīļa līdz 2012. gada 30. septembrim.

Projektu īsteno: SIA „Projektu un kvalitātes vadība”.

Projekta sadarbības partneris: Ventspils pilsētas domes Sociālais dienests.

Projekta īstenošanā nav jāiegulda līdzfinansējums, jo projekta īstenošanas izmaksas 100 % apmērā nodrošina Eiropas Sociālā fonda atbalsts.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture