Informatīvs ziņojums par projekta aktivitātēm 2012. gada 3. ceturksnī

ES fonda projekta “Sociālās rehabilitācijas un atbalsta pasākumu kopums ģimenēm ar bērniem Ventspils pilsētā” (Nr.1DP/1.4.1.2.4/10/APIA/NVA/096) ietvaros 2012. gada 3. ceturksnī īstenotas šādas aktivitātes:

Atbalsta un izglītojošās grupas, kurās pavisam kopā tika iesaistīti 40 daudzbērnu un nepilno ģimeņu vecāki, kā arī maznodrošināto un trūcīgo ģimeņu vecāki, t.sk. nepilngadīgās māmiņas, sniedzot gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas nodarbinātību veicinošu prasmju apguvē, kā arī bērnu aprūpē un audzināšanā. Atbalsta un izglītojošās grupas tika organizētas divās savstarpēji saistītās daļās:

  1. Bērnu emocionālās piesaistes veicinoša sociālās rehabilitācijas programma;
  2. Nodarbinātību veicinoša sociālās rehabilitācijas programma, kuras ietvaros tika sniegti apmācību kursi par sekojošām tēmām:
  • Pašapziņas veidošana. Personisko resursu apzināšanās un izpratne. Pašmotivācija un mērķu izvirzīšana”.
  • Darba intervija. Praktiska nodarbība. Individuālo darbības plānu izveide, aktivitāšu noteikšana. Simulācijas spēle „Tikšanās ar darba devēju”. Lietišķā etiķete.
  • Stresa menedžments. Laika menedžments.
  • Informāciju tehnoloģiju izmantošana.

No š.g. jūlija līdz septembrim 75 daudzbērnu un nepilnām ģimenēm, kā arī maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm Ventspilī bija iespēja saņemt Atbalsta personu pakalpojumus, kas ietver atbalstu un apmācību sociālo prasmju apgūšanā, bērnu aprūpē un audzināšanā, mājsaimniecības vadīšanā. Atbalsta personu pakalpojums tika īstenots saskaņā ar Sociālā dienesta sociālā darbinieka individuāli izstrādātu sociālās rehabilitācijas plānu.

Atbalsta personu pakalpojumus nodrošināja 20 Atbalsta personas, kuras projekta ietvaros ir pabeigušas Atbalsta peronu apmācības, veiksmīgi nokārtojušas eksāmenu un attiecīgi saņēmušas sertifikātus.

Šajā ceturksnī projekta mērķa grupai bija iespēja saņemt arī individuālās sociālo darbinieku un psihologa konsultācijas. Savukārt projektā iesaistītajiem sociālā darba speciālistiem bija ļoti nozīmīgi iesaistīties individuālajās un grupu supervīzijās pie sertificētiem speciālistiem, kas ļāva saņemt papildus atbalstu ikdienas darbā.

Projekts “Sociālās rehabilitācijas un atbalsta pasākumu kopums ģimenēm ar bērniem Ventspils pilsētā” (Nr.1DP/1.4.1.2.4/10/APIA/NVA/096) tiek īstenots ar Eiropas Sociālā fonda finansiālu atbalstu.

Projekta mērķis ir sniegt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus daudzbērnu un nepilnām ģimenēm Ventspils pilsētā, kā arī maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm, kurās netiek pietiekami nodrošināta bērna attīstība un audzināšana, lai pilnveidotu mērķa grupas sociālās un funkcionālās prasmes, paaugstinātu motivāciju un veicinātu integrāciju darba tirgū.

Projekta mērķa grupa ir:

1) daudzbērnu ģimenes un nepilnās ģimenes, kā arī maznodrošinātās un trūcīgās ģimenes, kurās netiek pietiekami nodrošināta bērna attīstība un audzināšana, t.sk. vecāki pēc bērna kopšanas atvaļinājuma un nepilngadīgās māmiņas. Mērķa grupa ir Sociālā dienesta uzskaitē zemo ienākumu, kā arī nepietiekamo sociālo un funkcionālo prasmju dēļ, kā rezultātā tai ir grūtības iekļauties darba tirgū un tādēļ ir pakļautas sociālās atstumtības riskam;

2) pirmspensijas vecuma personas (personas, kurām līdz pensijas piešķiršanai nepieciešamā vecuma sasniegšanai atlikuši ne vairāk kā 5 gadi), kurām ir grūtības iekļauties darba tirgū un līdz ar to ir paaugstināts sociālās atstumtības risks;

3) trūcīgas personas, kuras ir nonākušas Sociālā dienesta redzeslokā zemo ienākumu dēļ un nepietiekamo prasmju dēļ un kurām ir grūtības iekļauties darba tirgū, un tādēļ ir paaugstināts sociālās atstumtības risks. 

Projekts tiek īstenots no 01.04.2011. līdz 30.09.2012. Projekta īstenošanas vieta ir Ventspils pilsēta. Projekta kopējās īstenošanas izmaksas ir 100 000,00 LVL, kas 100 % ir Eiropas Sociālā fonda finansējums.

Projektu īsteno SIA „Projektu un kvalitātes vadība”, sadarbībā ar Ventspils pilsētas domes Sociālo dienestu.

Projekta īstenošanā nav jāiegulda līdzfinansējums, jo projekta īstenošanas izmaksas 100 % apmērā nodrošina Eiropas Sociālā fonda atbalsts.

 

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture