Ventspils jauniešus apmāca patstāvīgai dzīvei

Š.g. 25. un 26. augustā 10 bērnu nama „Selga” jaunieši piedalījās apmācībās „Dzīves prasmes” par tādiem jautājumiem kā patstāvīga dzīve, atbildība, pienākumi un tiesības, budžeta plānošana, dzīvesveids, veselība, uzturs, seksuālās attiecības, izklaide, smēķēšana, alkohols u.tml. Apmācības tika organizētas semināra veidā, piesaistot speciālistus no izglītības iestādes „Narmada tautskola”.

Pēc notikušā mācību semināra jaunieši bija gandarīti gan par iegūtajām teorētiskajām zināšanām, gan par interesanti pavadīto mācību laiku, kā arī par savas personības jaunajām atklāsmēm, kuras atklājās caur interaktīvajām spēlēm.  Jaunieši izteica vēlmi arī turpmāk piedalīties šāda veida semināros.

Apmācības tika rīkotas projekta „„Jauniešu mājas” izveide Ventspils pilsētas domes Sociālā dienesta pansionātā un bērnu namā „Selga”” (turpmāk – Projekts) ietvaros. Š. g. pavasarī Projekts saņēma atbalstu Labklājības ministrijas izsludinātajā projektu konkursā “Ģimenei pietuvinātas vides attīstīšana bērnu ārpusģimenes aprūpes bērniem pašvaldībās”. Bez jau notikušajām jauniešu apmācībām, Projekta īstenošanas laikā līdz š. g. novembrim tiks izveidota „Jauniešu māja”- veikts kosmētiskais remonts mācību telpā, saimniecības telpā, trīs dzīvojamās istabās un gaitenī, kā arī ierīkota un atbilstoši iekārtota virtuve – ēdamtelpa, iegādātas iekārtas un inventārs virtuvei, mācību telpai un saimniecības telpai.

Projekta ietvaros šonedēļ, 15. septembrī, tiks veikta arī personāla apmācība par sociālā darbinieka lomu un nepieciešamajām prasmēm „Jauniešu mājas” darbības nodrošināšanā, savukārt, rudenī tiks organizēts pieredzes apmaiņas brauciens uz Liepājas bērnu namu, kur šāda veida Jauniešu māja darbojas jau vairākus gadus.

Projekta mērķis ir nodrošināt Ventspils pilsētas bērnu namā „Selga” esošo bērnu sagatavotību dzīvei ārpus ārpusģimenes aprūpes iestādes pēc pilngadības sasniegšanas, nodrošinot labvēlīgu vidi un priekšnoteikumus patstāvīgas dzīves iemaņu veidošanai.

Projekta kopējās izmaksas veido 23 580 LVL, t.sk, Labklājības ministrijas finansējums – 18 864 LVL, kas ir 80 % no projekta kopējām izmaksām, savukārt Ventspils pilsētas pašvaldībai jānodrošina līdzfinansējums Projekta īstenošanai 4 716 LVL apmērā jeb 20 % no kopējām projekta izmaksām.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture