L. Strujevičs: „Piesaistot ekonomikas statistiķi ir paveikti liela apjoma darbi”

Eiropas Sociālā fonda projekta „Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvās kapacitātes stiprināšana” ietvaros Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļā 2010. gada septembrī darbu konkursa  kārtībā uzsāka ekonomikas statistiķis – Ivars Ozols.

Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļas vadītājs L. Strujevičs: „Piesaistot darbam Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļā ekonomikas statistiķi, kurš apkopo un gatavo statistisko informāciju par Ventspils pilsētas, Kurzemes reģiona, Latvijas Republikas un Eiropas Savienības tautsaimniecības un sociālekonomiskajiem procesiem, izmantojot statistiskos apsekojumus, valsts reģistros un citās informācijas sistēmās pieejamos datus, ir izdevies sasniegt projektā izvirzītos mērķus, atslogojot parējos Ekonomikas nodaļas darbiniekus. Speciālista piesaiste palīdz operatīvāk analizēt dažādus Latvijas Republikas un Eiropas Savienības normatīvo aktus  un izvērtēt to atbilstību Ventspils pilsētas attīstības mērķiem.

Laika posmā no pagājušā gada līdz šim brīdim projekta ietvaros ir paveikti liela apjoma darbi, tādi kā:

1) līdzdalība Ventspils pilsētas attīstības plānošanas dokumenta „Ventspils pilsētas attīstības virzieni līdz 2020. gadam un aktualizēta Ventspils pilsētas attīstības programma 2007. – 2013. gadam” izstrādē;

2) analizēta Latvijas Republikas statistiskās informācijas sistēma un Ventspils pašvaldībai nepieciešamo statistisko rādītāju pieejamība;

3)  līdzdalība Latvijas Republikas Ministru kabineta informatīvā ziņojuma “Par pašvaldību interesējošiem rādītājiem, to iegūšanas iespējām un nepieciešamo finansējumu” izstrādē.”

Kā uzsver L. Strujevičs: „Laika posmā no pagājušā gada līdz šim brīdim Ivars ir labi iepazinis kā Ventspils pilsētas domes, tā arī pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību funkcijas un darbu, labi iekļāvies Ekonomikas nodaļas kolektīvā, ar Ivara paveikto esmu ļoti apmierināts.  Šodien nav viegli atrast speciālistu ar atbilstošu izglītību, praksi un ar spēju patstāvīgi strādāt un pieņemt lēmumus!

Papildu jāmin, ka ar uzraugošās institūcijas atbalstu, Projekta ietvaros noslēgto darba līgumu rezultātā izveidojošos ekonomiju plānots novirzīt ekonomikas statistiķa atalgojuma segšanai, pagarinot darba tiesiskās attiecības par četriem mēnešiem.

Kopējas projekta izmaksas veido 100 % Eiropas Sociālā fonda finansējums 27 491 LVL apmērā. Atgādinām, ka Projekta mērķis ir paaugstināt un stiprināt Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvo kapacitāti, sekmējot efektīvas publiskās pārvaldes vajadzībām atbilstošu speciālistu piesaisti. Izvērtējot prioritārās jomas, Projekta ietvaros 2010. gada septembra un oktobra mēnešos darbam Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļā, Ekonomikas nodaļā un Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldē tika piesaistīti trīs speciālisti.

Projektu plānots īstenot no 2010. gada septembra līdz 2012. gada jūlijam.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture