Noslēdzas speciālistu piesaistes pašvaldības administratīvās kapacitātes stiprināšanai projekta īstenošana

Pirmdien, 30. jūlijā noslēdzās 22 mēnešus ilgā Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētā projekta „Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvās kapacitātes stiprināšana” īstenošana.

Projekta mērķis ir paaugstināt un stiprināt Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvo kapacitāti, sekmējot efektīvu publiskās pārvaldības veidošanu. Kā rezultātā, izvērtējot prioritārās jomas, Projekta ietvaros 2010. gada septembra un oktobra mēnešos darbam Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļā, Ekonomikas nodaļā un Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldē tika piesaistīti trīs speciālisti. Tāpat jāmin, ka ar uzraugošās institūcijas atbalstu, Projekta ietvaros noslēgto darba līgumu ietaupījums ir novirzīts ekonomikas statistiķa atalgojuma segšanai, pagarinot darba tiesiskās attiecības par četriem mēnešiem.

Projekta ietvaros Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļā 2010.gada septembrī darbu konkursa kārtībā uzsāka ekonomikas statistiķis – Ivars Ozols. Kā uzsver L. Strujevičs (Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļas vadītājs):

Laika posmā no 2010. gada rudens līdz šim brīdim Ivars ir labi iepazinis kā Ventspils pilsētas domes, tā arī pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību funkcijas un darbu, labi iekļāvies Ekonomikas nodaļas kolektīvā, ar Ivara paveikto esmu ļoti apmierināts. Šodien nav viegli atrast speciālistu ar atbilstošu izglītību, praksi un ar spēju patstāvīgi strādāt un pieņemt lēmumus!

Savukārt L. Kronberga, kas darbu kā Izglītības pārvaldes finanšu ekonomiste uzsāka 2010. gada oktobrī saka:

Man ļoti patīk gan pats darbs, gan kolektīvs, gan atmosfēra. Darbs atbilst manām interesēm, šeit man ir iespēja iemācīties un uzzināt daudz ko jaunu, kas nodrošinās manu profesionālo izaugsmi. Esmu ieinteresēta strādāt vēl labāk, celt savu kvalifikāciju. Projekta laikā esmu iemācījusies strādāt ar dažāda veida dokumentiem un projektiem, un ceru, ka varēšu arvien vairāk pati piedalīties pašvaldības darbā ar savu redzējumu un ieteikumiem.”

Vienlaikus Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas vadītājs M. Bože atzīst, ka piesaistot teritorijas plānotāju, ir viennozīmīgi paaugstinājusies nodaļas administratīvā kapacitāte, jo piesaistītais speciālists veica darbu konkrēti pie Ventspils pilsētas Teritorijas plānojuma (2006. – 2018.) grozījumu izstrādes un citiem līdzīga rakstura darbiem, tādejādi pārējie nodaļas darbinieki var nodarboties ar tiešajiem ikdienas darba pienākumiem.

Kopējas projekta izmaksas ir 100 % Eiropas Sociālā fonda finansējums, kas veido 27 491 LVL.

Projekta īstenošanas periods: 2010. gada septembris – 2012. gada jūlijs.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture