Visos objektos Ventspilī uzstādīti e-kioski

Laikā no 2014. gada martam līdz 2015. gada jūnijam Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Ventspils Digitālais centrs” sadarbībā ar Klaipēdas pilsētas pašvaldības administrāciju realizē Latvijas – Lietuvas pārrobežu projektu “Interaktīvu e-pakalpojumu izveide un pieejamība”.

Projekta mērķis ir e-pakalpojumu attīstība Ventspilī un Klaipēdā, tādējādi uzlabojot pārrobežu reģiona pieejamību un konkurētspēju. E-pakalpojumi ir risinājums, kādā veidā pašvaldība var uzlabot komunikāciju ar sabiedrību, samazināt administratīvās izmaksas un optimizēt iestādes funkcijas. E-pakalpojumu attīstībai nepieciešama gan administratīva pašvaldību darbības procesu pārkārtošana, gan atbilstošas tehniskās bāzes izveide.

Lai Ventspils un Klaipēdas iedzīvotājiem un viesiem e-pakalpojumu lietošana būtu ērtāka un pieejamāka, projekta ietvaros ir iegādāta kopīga programmatūra, nodrošinot vienādu e-pakalpojumu platformas vizuālo izkārtojumu abās pašvaldībās un uzstādīti 3 interaktīvi ekrāni (e-kioski) Ventspilī, 3 e-kioski un 1 LCD ekrāns Klaipēdā.

E-kioski ir interaktīvi, skārienjūtīgi lielformāta displeji, kas paredzēti iedzīvotāju un tūristu informēšanai, un ir uzstādīti Ostas ielas promenādē, Piedzīvojumu parkā un Piejūras kempinga iekštelpās. 2015.gada sākumā SIA “Saubag” uzstādīja e-kioskus un šobrīd notiek to testēšana, plānots, ka tie tiks atklāti šī gada jūnijā.

Papildus projekta ietvaros Ventspilī ir uzlabots bezvadu interneta tīkla pārklājums, kas viedtālruņu, planšetdatoru un arī portatīvo datoru lietotājiem sniedz iespējas Ventu bankas mobilo aplikāciju, izmantot e-pakalpojumus un iegūt internetā pieejamo informāciju, kā arī tiek paplašināts pašvaldības optiskais datu pārraides tīkls, kas ļaus paplašināt iedzīvotājiem un pilsētas viesiem pieejamo pakalpojumu klāstu un to kvalitāti.

Projekts tiek finansēts ar Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) Latvijas – Lietuvas pārrobežu programmas 2007 – 2013 atbalstu.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture