Turpinās Lielā laukuma rekonstrukcijas darbi

Darbus Lielā laukuma norobežotā teritorijas betonētā daļā, pēc ziemas sezonas pārtraukuma, plānots atsākt jau šajā nedēļā.

Lai būtu labāka saķere segumam, plānots noslīpēt tā saukto „betona pienu”, pēc tam paredzēta betona izlīdzinošās kārtas ieklāšana Plaza daļā, un hidroizolācijas ieklāšana baseina daļā, tai sekos granīta materiāla uzklāšana.

Granīta izcelsmes valsts ir Indija,  bet apstrādi veic Ķīnā, kur granīta plāksnes tiek sagatavotas vajadzīgajos izmēros atbilstoši projekta rasējumiem.  Granītam ir divas virsmas –  dedzināta virsma un pulēta virsma. Pulētā jeb slīpētā virsma tiks izmantota baseina daļā, bet dedzinātā virsma būs pārējā daļā ārpus baseina. Granīta ieseguma materiāls, atbilstoši projekta rasējumiem ir dažāda biezuma, horizontālā daļā 3 cm, vertikālā 2 cm, bet uz pakāpieniem 6 cm. No Ķīnas kopā plānots, ka piegādās 20 konteinerus ar granīta materiāliem. Šobrīd piegādāti ir 5 konteineri ar granīta ieseguma materiālu, kas līdz ieklāšanai Lielajā laukumā, atrodas pie būvuzņēmēja – personu apvienības „Granīta laukums” SIA „Samrode” noliktavā.

Granīta plāksnes piegādā atklāta konkursa ietvaros par uzvarētāju atzītā SIA “Akmens Baltija”, savukārt ieklāšanas darbus veiks atklāta konkursa ietvaros par uzvarētāju atzītā personu apvienība „Granīta laukums” SIA „Samrode” un SIA „Akmens Baltija”. Plānots, ka granīta plākšņu ieklāšanas darbi jāpabeidz līdz 2015. gada 30. jūnijam.

Atgādinām, ka piesaistot Eiropas Savienības fondu finansējumu, Projekta ietvaros paredzēts veikt Lielā laukuma rekonstrukciju, ietverot teritorijas celiņu un laukumu izbūvi, apgaismojuma nodrošināšanu un apzaļumošanas darbus.

Projekta “Ventspils publiskās infrastruktūras attīstība un kvalitātes uzlabošana, pilnveidojot uzņēmējdarbības vidi pilsētā” kopējās attiecināmās izmaksas plānotas 3,4 milj. euro apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 2,9 milj. euro (85 % no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām) un valsts budžeta dotācija 0,07 milj. euro apmērā, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldībai jānodrošina līdzfinansējums projekta attiecināmajām izmaksām 0,44 milj. euro apmērā.

Projektu plānots īstenot no 2013. gada 14. marta līdz 2015. gada 15. jūlijam.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture