Ekspluatācijā pieņem Jaunpilsētas laukuma labiekārtošanas un Kuldīgas ielas rekonstrukcijas darbus

Ekspluatācijā pieņem Jaunpilsētas laukuma labiekārtošanas un Kuldīgas ielas rekonstrukcijas darbus.

Darbus Jaunpilsētas laukumā un Kuldīgas ielā veica atklāta konkursa ietvaros par uzvarētāju atzītais būvuzņēmums SIA “Kvinta BCL” veica Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta ietvaros ar mērķis modernizēt Jaunpilsētas laukumu un rekonstruēt Kuldīgas ielu posmā no Lielā prospekta līdz Jūras ielai.

Atgādinām, ka piesaistot Eiropas Savienības fondu finansējumu, Projekta ietvaros notiek arī Lielā laukuma rekonstrukcija, ietverot teritorijas celiņu un laukumu izbūvi, apgaismojuma nodrošināšanu un apzaļumošanas darbus.

Gan Lielā laukuma, gan tam pieguļošie skvēri, ielas un stāvlaukumi ir fiziski un morāli novecojuši. Piemēram, Lielā laukuma esošās infrastruktūras izmantošanu apgrūtina elektrokomunikāciju nepieejamība, lai nodrošinātu atbilstošu pieslēgumu dažādu pasākumu rīkošanas vajadzībām, kā arī traucē esošais Padomju laiku betona plātņu segums. Būtisks trūkums lielāku pasākumu organizēšanai pilsētas centrālajā daļā ir nepietiekams autostāvvietu nodrošinājums.

Projekta “Ventspils publiskās infrastruktūras attīstība un kvalitātes uzlabošana, pilnveidojot uzņēmējdarbības vidi pilsētā” kopējās attiecināmās izmaksas plānotas 2,4 milj. LVL apmērā, tai skaitā Eiropas finansējums 2,05 milj. LVL (85 % no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām) un valsts budžeta dotācija 0,05 milj. LVL apmērā, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldībai jānodrošina līdzfinansējums projekta īstenošanai 0,31 milj. LVL apmērā.

Projektu plānots īstenot no 2013. gada 14. marta līdz 2014. gada 31. decembrim.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture