Noslēdzas alternatīvu rehabilitācijas pasākumu ieviešanas Ventspils vakara vidusskolā projekts

Svētdien, 2012. gada 30. septembrī noslēdzas ES fonda līdzfinansēts projekts „Alternatīvu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu un atbalsta pakalpojumu kopums Ventspils vakara vidusskolas bērniem un jauniešiem, tai skaitā romiem”.

Kopš 2011. gada 1. aprīļa līdz 2012. gada 30. septembrim, SIA „Corporate Services”, sadarbībā ar Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldi un Ventspils vakara vidusskolu īstenoja projektu, kura ietvaros tika attīstīti sociālās rehabilitācijas pakalpojumi Ventspils pilsētā, lai pilnveidotu bērnu no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm, t.sk. romu, un personu ar nepietiekamām, zemām vai darba tirgum neatbilstošām zināšanām un prasmēm, sociālās un funkcionālās prasmes un palielinātu to nodarbinātību un integrāciju sabiedrībā.

Projekta ietvaros 200 Ventspils vakara vidusskolas bērni un jaunieši, tai skaitā romi, iesaistījās trīs programmās, kuru mērķis bija motivēt turpināt izglītību, pilnveidoties un kļūt konkurētspējīgiem darba tirgū, veicināt mērķa grupas iekļaušanos sabiedrībā un veicināt aktīvas dzīves pozīcijas veidošanos un veiksmīgu iekļaušanos darba tirgū.

Motivācijas programma

Programmas mērķis bija motivēt mērķa grupu turpināt izglītību, pilnveidoties un iekļauties sabiedrības dzīvē. Programmas ietvaros bērni un jaunieši piedalījās saskarsmes prasmju un personisko resursu apzināšanās nodarbībās, konfliktu risināšanas prasmju nodarbībās, personisko resursu apzināšanās un izpratnes, mērķu izvirzīšanas un mērķu sasniegšanas prasmju pilnveidošanas nodarbībās, kā arī izglītojošās un motivējošās nodarbībās par aktualitātēm darba tirgū un izglītošanās iespējām.

Rehabilitācijas programma ar mērķi veicināt iekļaušanos sabiedrībā

Programmas mērķis bija veicināt bērnu un jauniešu sociālo un funkcionālo prasmju pilnveidošanos, lai nodrošinātu iekļaušanos sabiedrībā, veicinātu aktīvas dzīves pozīcijas veidošanos un mazinātu atkarību veidošanās risku.

Programmas ietvaros bērni un jaunieši piedalījās radošās nodarbībās, kā, piemēram, mūzikas terapija, t.sk. mūzikas instrumentu apgūšana, piemēram, ģitāra, dziedāšana, vizuālās mākslas terapijas nodarbības (zīmēšana, trauku apgleznošana, veidošana) deju un kustību terapijas nodarbības, izglītojošās nodarbībās, kā, piemēram, atkarību (vielu, azartspēļu, datora) profilakse, reproduktīvā veselība un ģimenes plānošana, personiskā higiēna, Informācijas tehnoloģijas – datorlietošanas prasmju pilnveidošana, iemācoties ievērot drošības pasākumus un programmu legalitāti, dabas produktu izmantošana ikdienas pārtikā un veselīga dzīvesveida paradumi un brīvā laika pavadīšanas pasākumos, kā, piemēram, sporta pasākumi (nodarbības peldbaseinā, sporta spēles, grupu iniciatīvas, sporta aktivitātes – futbols, basketbols, volejbols, teniss u.c.), kultūras pasākumu apmeklējumi (muzeju, izstāžu,  pasākumu apmeklēšana, vienojoties pēc mērķa grupas interesēm).

Tāpat programmas ietvaros bērni un jaunieši piedalījās vasaras nometnēs, kuru ietvaros tiem bija iespēja attīstīt dažādas sociālās iemaņas – tie iemācījās gan izdzīvošanas prasmes brīvā dabā, gan apguva drošības noteikumus, atrodoties telpās, sabiedriskās vietās un uz ielas, gan attīstīja aktiermeistarības iemaņas, mācījās gan dažādus uzvedības modeļus atkarību profilaksei, gan pozitīvo saskarsmi dažādu tautību starpā u.c.

Rehabilitācijas programma ar mērķi veicināt iekļaušanos darba tirgū

Programmas mērķis bija celt mērķa grupas konkurētspēju darba tirgū un veicināt veiksmīgu iekļaušanos darba tirgū un tālākizglītības iespējas.

Programmas ietvaros bērni un jaunieši piedalījās tādās nodarbībās kā – personīgo darba prasmju un spēju novērtēšanas, interešu apzināšanas un mērķu izvirzīšanas darbnīca, CV, motivācijas vēstules izstrādes un darba interviju testu aizpildīšanas darbnīca, karjeras iespēju dienas un vienlīdzīgu iespēju (neatkarīgi no dzimuma, vecuma un invaliditātes) aspektu darba ņēmēju un darba devēju attiecībās, kā arī darbinieku savstarpējās attiecībās nodarbības.

Projektu „Alternatīvu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu un atbalsta pakalpojumu kopums Ventspils vakara vidusskolas bērniem un jauniešiem, tai skaitā romiem” Nr.1DP/1.4.1.2.4/10/APIA/NVA/101 īsteno SIA „Corporate Services” sadarbībā ar Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldi un Ventspils vakara vidusskolu. Projekts tiek īstenots laika posmā no 2011. gada 1. aprīļa līdz 2012. gada 30. septembrim. Projekta īstenošanu līdzfinansē Eiropas Sociālais fonds.

 

Papildus informācija:

Zane Lasmane

projekta vadītāja

Tel. 67074550, fax. 67847761

E-pasts: [email protected]

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture