Jaunieši paaugstina konkurētspēju darba tirgū

ES fonda projekta „Alternatīvu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu un atbalsta pakalpojumu kopums Ventspils vakara vidusskolas bērniem un jauniešiem, tai skaitā romiem” ietvaros Ventspils vakara vidusskolas jaunieši piedalījušies dažādās nodarbībās, attīstot prasmi un motivāciju iekļauties darba tirgū.

Ventspils vakara vidusskolas jaunieši kopš šī gada aprīļa līdz septembra beigām aktīvi piedalījās projekta ietvaros organizētajās nodarbībās, kuru mērķis bija veicināt mērķa grupas konkurētspēju un veiksmīgu iekļaušanos darba tirgū un tālākizglītību.

Projekta ietvaros jauniešiem bija iespēja piedalīties personīgo darba prasmju un spēju novērtēšanas, interešu apzināšanas un mērķu izvirzīšanas darbnīcā, veidojot padziļinātu izpratni par iespējamo profesijas izvēli, dažādu profesiju individuālo piemērotību, darba pienākumiem, apjomu, saturu dažādās profesijās, kā arī par interneta vietnēs atrodamajiem resursiem pašizpētei, profesijas izvēlei, darbavietu un mācību iestāžu atrašanai.

Jaunieši piedalījās arī CV, motivācijas vēstules izstrādes un darba interviju testu aizpildīšanas, darba meklēšanas ceļu un iespēju darbnīcā, identificējot savas stiprās un vājās puses darba meklēšanā, apgūstot pamata nosacījumus, veidojot savu CV un motivācijas vēstuli, apzinoties personiskās īpašības, kādas vēlas redzēt darba devējs, mācoties prasmes, kas nepieciešamas darba intervijās, izspēlējot darba intervijas ar darba devēju, sagatavoties visbiežāk uzdotajiem jautājumiem darba intervijās, apzinoties jautājumu loku, kas jānoskaidro darba intervijas laikā un apgūstot pamata nosacījumus sarunām par atalgojumu.

Savukārt karjeras iespēju dienās vietējā un starptautiskā eksperta vadībā, jauniešiem bija iespēja izveidot profesijas izaugsmes un karjeras pilnveidošanas plānu, intervējot savus līdzcilvēkus, apzinot savas prasmes un talantus, analizēt sapņu profesiju un savas praktiskās iespējas, veikt pirmo apmeklējumu, telefonsarunu ar izvēlēto mācību iestādi, darba devēju un izvērtēt, kādas zināšanas nepieciešamas papildus apgūt, lai sasniegtu vēlamo rezultātu.

Tāpat jaunieši uzzināja par vienlīdzīgu iespēju (neatkarīgi no dzimuma, vecuma un invaliditātes) aspektiem darba ņēmēju un darba devēju attiecībās, kā arī darbinieku savstarpējās attiecībās.

Nodarbības tika īstenotas Eiropas Sociālā fonda projekta „Alternatīvu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu un atbalsta pakalpojumu kopums Ventspils vakara vidusskolas bērniem un jauniešiem, tai skaitā romiem” Nr.1DP/1.4.1.2.4/10/APIA/NVA/101 ietvaros. Projektu īsteno SIA „Corporate Services” sadarbībā ar Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldi un Ventspils vakara vidusskolu. Projekts tiek īstenots laika posmā no 2011. gada 1. aprīļa līdz 2012. gada 30. septembrim. Projekta īstenošanu līdzfinansē Eiropas Sociālais fonds.

Papildus informācija:

Zane Lasmane

projekta vadītāja

Tel. 67074550, fax. 67847761

E-pasts: [email protected]

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture