Uzņēmēji un biznesa ideju autori Ventspils Digitālajā centrā iepazīstas ar inovācijām uzņēmējdarbības attīstībā

2012. gada 13. septembrī Ventspils Digitālajā centrā norisinājās konference „Inovācijas uzņēmējdarbības attīstībā”, kas pulcēja uzņēmējus, biznesa ideju autorus, kā arī citus interesentus. Konferences mērķis bija motivēt jaunos uzņēmējus un biznesa ideju autorus vairāk izmantot inovatīvas pieejas uzņēmējdarbības attīstībā – informēt par jaunākajām tendencēm uzņēmuma popularizēšanā Internetā, radošām mārketinga kampaņām, kā arī iepazīstināt konferences dalībniekus ar biomimētikas tehniku.

Konference tika rīkota projekta „Virtuālas biznesa atbalsta infrastruktūras izveide Baltijas valstīs” ietvaros, ko Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007. – 2013. gadam ietvaros īsteno Ventspils Digitālais centrs kopā ar vadošo partneri – Klaipēdas Ekonomiskās attīstības aģentūru un LCC Starptautisko universitāti Lietuvā.

Projekta koordinatore Vita Vītola konferences ievadā dalībniekus informēja par virtuālā biznesa inkubatora „ENTERBANK” jaunumiem un pastāstīja, ka šobrīd projekta „ENTERBANK” ietvaros ir izveidota virtuāla biznesa atbalsta platforma Internetā, kas piedāvā gan mūžizglītības iespējas, gan biznesa atbalsta e-pakalpojumus un konsultācijas. Pēdējais jaunums, kas izstrādāts projekta ietvaros, ir uzņēmumu datu bāze, kurā pieejama informācija gan par Latvijas, gan Lietuvas uzņēmumiem. Reģistrēties iespējams virtuālā biznesa inkubatora „ENTERBANK” mājas lapā www.enterbank.lv zem sadaļas „KARTE”.

Vita Vītola arī uzsvēra, ka šī konference bija trešā konference, kas projekta ietvaros tiek organizēta Latvijā. Nākošā konference tiks rīkota novembra beigās Lietuvā. Tāpēc aicinām interesentus sekot līdzi jaunākajai informācijai par konferences norises laiku!

Konferences turpinājumā eksperts Raitis Roze klausītājiem sniedza vērtīgus padomus saistībā ar mārketinga kampaņu veidošanu, tai skaitā partizānu mārketinga pielietošanu uzņēmējdarbībā, savukārt, eksperti no Liepājas Edgars Karulis un Laimonis Začs informēja uzņēmējus par inovatīvu risinājumu ieviešanu drošības kameru tehnoloģiju jomā sadarbībā ar Mobotix – LiepU ZIP – Kazanet.

Par QR kodu pielietošanu uzņēmējdarbībā interesantu lekciju sniedza SIA „Eko Mājas” valdes locekle Lāsma Mūrniece. QR kods ir divdimensiju svītru kods – balts kvadrātisks laukums, kas noteiktā veidā aizpildīts ar mazākiem melniem kvadrātiem. QR kodus ļoti ērti var izmantot, lai informāciju no apkārtējās vides vienkāršā veidā „pārnestu” uz mobilajām ierīcēm. Lāsma Mūrniece minēja vairākas QR kodu izmantošanas iespējas, piemēram, sabiedriskajā transportā, skolās, muzejos, ražošanas procesu optimizēšanā, vizītkartēs, kā arī mārketinga akcijās, īpaši aicinot tajās QR kodus izmantot tieši jaunos uzņēmumus. Savu QR kodu izveidot ir pavisam vienkārši un ikviens ir aicināts to izmēģināt mājas lapā www.the2dcode.com!

Konferences noslēgumā klausītājus ar biomimētikas tehniku iepazīstināja eksperts Agris Traškovs. Viņš paskaidroja, ka biomimētikas tehnika apskata, kā jebkura problēma (tai skaitā uzņēmējdarbības problēma) tiek risināta dabā un aicināja uzņēmējus un biznesa ideju autorus ikdienā visu dabā uzskatīt par resursiem, jo izcila biznesa ideja var rasties vienkārši novērojot procesus dabā.

Ieraksti ar visu konferences ekspertu uzstāšanos tuvākajā laikā būs pieejami un tos būs iespējams noklausīties virtuālā biznesa inkubatora „ENTERBANK” mājas lapā www.enterbank.lv.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture