Ventspils Vakara vidusskolas jaunieši vasarā piedalījušies diennakts nometnē “Liepene – 2012”

ES fonda projekta „Alternatīvu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu un atbalsta pakalpojumu kopums Ventspils vakara vidusskolas bērniem un jauniešiem, tai skaitā romiem” ietvaros 25 Ventspils vakara vidusskolas 7. – 12. klašu jaunieši šī gada augustā piedalījās vasaras diennakts nometnē, kas notika Liepenē.

Projekta ietvaros Ventspils vakara vidusskolas 7. – 12. klašu skolēni šī gada augustā Liepenē desmit dienu garumā, piedalījās dažādās aktivitātēs, mācoties dažādas veselīga un lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespējas kā alternatīvas atkarībām.

Izdzīvošanas skola

Nodarbības vadītāja A.Baloža vadībā jaunieši uzzināja, kā rīkoties, nonākot ekstremālās situācijās. Jaunieši iemācījās, kā jārīkojas situācijā, kad cilvēks ir apmaldījies, kā nezaudēt enerģiju, kas nepieciešama cilvēka izdzīvošanai, kā iegūt dzeramu ūdeni un pārtiku ekstremālos apstākļos, kā pareizi iekurt ugunskuru, kā pasargāt sevi no lietus un vēja. Iegūtās prasmes lieti noderēja nometnes ietvaros organizētajā veloekspedīcijā.

Veloekspedīcija

Veleoekspedīcijas treneru komandas vadībā jaunieši devās divu dienu ekspedīcijā ar riteņiem, pārvarot dažādus šķēršļus mežā un upē, piedaloties komandas saliedētības spēlēs un uzdevumos, apmeklējot dažādus kultūrvēsturiskus apskates objektus un dzīvē izmantojot apgūtās izdzīvošanas brīvā dabā prasmes.

Atkarību profilakse

Nodarbības vadītājas V.Vārpiņas vadībā jaunieši uzzināja par faktoriem, kas veicina atkarīgas personības veidošanos, atkarības norisi un izpausmēm personas uzvedībā, domāšanā, attiecībās ar apkārtējiem, par atkarību bioloģiskajiem, psiholoģiskajiem un sociālajiem faktoriem, kā arī atkarību veidiem. Jaunieši piedalījās lomu spēlēs par atkarīgas uzvedības pārtraukšanu un prasmi pārliecināt un atteikties no sev nevēlamas rīcības. Nodarbības ietvaros tika sniegta informācija par aizsargfaktoriem (individuālie, skolas un vienaudžu vidū pastāvošie), kas pasargā no atkarību veidošanās, kā arī atkarības ārstēšanu.

Aktiermeistarība

Nodarbības vadītāju I.Brakovskas, A.Krastiņas, K.Lučiņinas vadībā nometnes dalībnieki apguva radošās iztēles, atbrīvošanās, runas izkopšanas un koncentrēšanās spēju attīstošus vingrinājumus, attīstošās teātra spēles, iepazina mīmikas un žestu valodas īpatnības. Jaunieši izspēlēja etīdes fantāzijas un iztēles attīstīšanai, skatuves runas un ķermeņa valodas apvienošanai. Nodarbībās jaunieši tika iepazīstināti ar vingrinājumiem stresa noņemšanai, balss attīstīšanai. Nodarbību dalībnieki apguva aktiermeistarības pamatelementus – iemaņas dramaturģiskā materiāla izveidē, lomu sadalījums, izrādes pamatdomas un skatuves tēlu darbības analīze, kā arī pamatiemaņas izrādes kostīmu, dekorāciju un skaņu partitūras izveidē. Nodarbību ietvaros tika iestudēta izrāde „Arī sapņi piepildās…”, kurā bija iespēja izmantot visus apgūtos aktiermeistarības pamatelementus.

Šīs un vēl daudzas citas nodarbības jauniešiem ļāva apzināties daudz un dažādus resursus sevī, sev apkārt esošajos cilvēkos un vidē no atkarībām brīvas personības stiprināšanai, kā arī praktiski apgūt dažādas iemaņas, kas lieti noderēs ikdienā – gan skolā, gan ģimenē, gan ar draugiem, gan profesionālajā jomā.

Nometne tika īstenota Eiropas Sociālā fonda projekta „Alternatīvu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu un atbalsta pakalpojumu kopums Ventspils vakara vidusskolas bērniem un jauniešiem, tai skaitā romiem” Nr. 1DP/1.4.1.2.4/10/APIA/NVA/101 ietvaros. Projektu īsteno SIA „Corporate Services” sadarbībā ar Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldi un Ventspils vakara vidusskolu. Projekts tiek īstenots laika posmā no 2011. gada 1. aprīļa līdz 2012. gada 30. septembrim. Projekta īstenošanu līdzfinansē Eiropas Sociālais fonds.

 

Papildus informācija:

Zane Lasmane

projekta vadītāja

Tel. 67074550, fax. 67847761

E-pasts: [email protected]

 

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture